Košarka Pavićević ne krije visoke ambicije

Mornar napada sve trofeje ove sezone

Na krilima duplog slavlja u regionalnom takmičenju (pobjede nad Cibonom i Igokeom), košarkaši Mornara otputovali su u Rigu gdje sjutra, protiv istoimenog letonskog tima, igraju meč prvog kola Lige šampiona.

Trener Barana Mihailo Pavićević respektuje rivala i najavljuje duel sa puno koševa.

“Letonija je zemlja košarke. Oni gaje stil sa dosta trčanja i sa dosta šuteva za tri poena. Ukoliko im se dozvoli da se razmahnu, mogu da iznenade bilo koga. I mi imamo adute, gledaćemo da iskoristimo svaku priliku na strani, ako nam se ukaže, da dođemo do bodova. Smatram da će to biti lijepa utakmica za gledanje, jer obje ekipe, da tako kažem, gaje jednu vrstu napadačke košarke”, rekao je Pavićević.

Mornar je iskusan abaligaš, sa trogodišnjim stažom u evropskim takmičenjima, ima ekipu jaču nego ikad, pa nije čudo što trener  Pavićević najavljuje juriš na titulu u sva četiri takmičenja – ABA ligi, Ligi šampiona, domaćem prvenstvu i nacionalnom Kupu.

“Mi napadamo svaki trofej ove godine. Ne smijemo da preskačemo Fibinu Ligu šampiona, a da mislimo na ABA ligu. Pred utakmicu ABA lige sa Igokeom, nijednom nisam pogledao ekipu Rige, jer moj princip je da idem utakmicu po utakmicu. U ovom momentu razmišljamo samo o Rigi, pa ćemo onda o derbiju s Partizanom. Na stranu što smo imali veoma malo vremena za pripremu meča u Rigi. Moji saradnici su uradili skauting i jasno je da nas očekuje teška utakmica. Poštujemo svakog protivnika, ali vjerujemo u sebe, jer samo napravili ekipu od iskusnih, provjerenih igrača. Ulazimo u ubitačan ritam”, rekao je strateg Barana.

Trener Pavićević i dalje ne može da računa na Vranješa. Ubojiti strijelac se oporavio od povrede i lagano je počeo s treninzima.

Sjutrašnja utakmica između Rige i Mornara počinje u 18 časova.

Send this to a friend