Košarka saopštenje barskog kluba

Mornar se izvinio čelnicima Evrolige i Evrokupa: Pružamo prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje

foto: KK Mornar

Košarkaški klub Mornar uputio je izvinjenje čelnicima Evrokupa i Evrolige zbog oštrih riječi i prijetnji tužbom, nakon što je Bord drugog po kvalitetu evropskog takmičenja odlučio da Barane ne uvrsti na spisak učesnika za sezonu 2020/21.

Crnogorski ABA ligaš se večeras oglasio sljedećim saopštenjem:

“Kada smo primili vijest da je Mornar izostavljen iz Evrokupa za sezonu 2020/21, smatrajući da nam je nepravedno oduzeto mjesto u jednom od dva elitna evropska takmičenja, reagovali smo burno, šaljući ‘otrovne strelice’ i lijevo i desno, napadajući i one koji nisu doprinijeli takvoj odluci.

Ubrzo smo shvatili da je Bord Evrokupa samo postupio po jednom dopisu, da je u pitanju nesporazum, i da u njegovom činjenju nema krivice niti bilo kakvog animoziteta prema Mornaru. Naprotiv, Bordu Evrokupa je prevashodni interes košarka i njen razvoj i napredak svuda u Evropi. Zbog toga i nije bilo revanšizma prema ishitrenom saopštenju Mornara, jer u Evropi znaju da je Mornar postao ozbiljan klub koji organizaciono i kadrovski iz dana u dan jača i koji se džinovskim koracima penje ka vrhu regionalne, a samim tim i evropske košarke.

Uvjereni da smo na parketu zaslužili mjesto u Evrokupu, spremili smo ovog ljeta jaku ekipu koja bi na dostojan način reprezentovala crnogorsku i regionalnu košarku u drugom po snazi takmičenju u Evropi. Da smo na pravom putu pokazuju i naši rezultati već na staru priprema, na turneji po Srbiji, odnosno dvije pobjede nad abaligašima.

Vjerujemo da će čelnici Evrolige i Evrokupa na najbolji način razumjeti ovo naše saopštenje, prevashodno kao izvinjenje, ali i iskreno pruženu prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje i da ćemo dobiti šansu da se ove i idućih sezona oprobamo u Evrokupu. Ukazanu priliku ćemo, budite uvjereni, iskoristiti kako dolikuje Mornaru, „Ponosu Bara”, klubu svijetle tradicije”, stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik kluba Đorđije Pavićević.

Mornar će u predstojećoj sezoni nastupati u FIBA Evrokupu, u grupi F sa holandskim Hirous Den Bošom i bjeloruskim Borisfenom.

Trećeg rivala Barani će saznati 25. septembra, kada se završavaju kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
MarkoAnonimouskomitovic
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Ono kad previse naduvas balon pa on pukne.

komitovic
Gost
komitovic

ne prolazi bahatost u europu starino . sad se izvinjavas a nece ni to proci , to mozda u cg ali na zapad , veliko ne

Anonimous
Gost
Anonimous

Krivo zboriš. U Evropu samo interesi važe. I ako su se izvinili a ovima je u interesu, pustiće ih. Eto, jednostavno.

Send this to a friend