Košarka

Mornar traži pobjedu nakon pauze

foto: KK Mornar

Mornar Barsko zlato je seriju od tri poraza u ABA ligi prekinuo u prethodnom kolu, u gostima protiv MZT-a, a u istom kolu je Mega upisala prvu pobjedu, nakon pet startnih poraza.

Ko će između ova dva tima nastaviti sa pobjedama znaće se nakon današnjeg meča u ,,Topolici“, sa početkom u 17 časova…

“Poslije svake pauze postavlja se pitanje kako će ekipa da reaguje. Lično sam dao i malo dužu pauzu poslije dobre partije i pobjede u Skoplju, jer sam igračima obećao nagradu ako dobijemo, i morao sam da ispunim obećanje. Očekujem povratnu reakciju od igrača, da mi to vrate dobrim, maksimalnim zalaganjem, što će utakmica sa Megom, sigurno, iziskivati”, ističe trener Barana Mihailo Pavićević.

Barani su imali dobar start, upisali su dvije pobjede u prva dva kola, protiv Igokee u gostima i kod kuće sa Zadrom, a onda su uslijedili porazi od Cibone u gostima, te Partizana i SC Derbija kod kuće.

Protiv Mege će pokušati da drugi put u sezoni ,,vežu“ trijumfe…

“Kao i svake godine, Mega je mlada i vrlo energična ekipa, izuzetno agresivna u oba pravca, i to moramo da pokušamo da iskontrolišemo. Normalno, imamo i mi naše adute, kvalitet u koji vjerujemo. Ako budemo na nivou nekih partija ove godine, možemo da se nadamo pobjedi. Svaka utakmica u ABA ligi se mora igrati 40 minuta, protivnici se unaprijed ne mogu dijeliti na slabije i jače, a ko god je to uradio, skupo je platio. Nadam se da mi to nećemo uraditi protiv Mege. Ponavljam, vjerujemo u naš kvalitet i rad, i ako sve bude kako treba, nadam se i uspjehu u ovom meču”, dodao je Pavićević.

Mornar je dobio četiri od posljednjih pet mečeva sa Megom, a u posljednjem u Beogradu, 20. marta, Vladimir Mihailović je postavio tadašnji rekord ABA lige sa 46 poena, koji je ove sezone oborio njegov saigrač Fets Rasel.

Njih dvojica su ponovo aduti Barana protiv Mege, ali je neophodan i učinak ostalih igrača, kao što je bio slučaj protiv MZT-a.

“Mega je mlada i nezgodna ekipa protiv koje je teško igrati. U pauzi smo dobro trenirali i siguran sam da uz dobar fokus i dobar pristup rezultat neće izostati”, rekao je bek Barana Marko Kovačević.

Barać: Znamo odakle prijeti najveća opasnost

Trener Mege Marko Barać ističe da je pred njegovom ekipom ,,gostovanje protiv napadački orijentisane i vrlo potentne ekipe Mornara“.

“Znamo odakle prijeti najveća opasnost i ova utakmica zahtijeva najteži mogući rad u odbrani. Nadamo se da smo uspjeli sa ovih nekoliko kolektivnih treninga da se vratimo u dinamiku koju smo imali prije reprezentativne pauze”, rekao je Barać.

Send this to a friend