Košarka druga aba liga

Motivacija i želja su na vrhuncu

Sve je spremno za novo ludilo Drage ABA lige u ponedjeljak u “Morači” kreće prvi plej-of “balon” čiji će domaćin biti Studentski centar. A, prvi na teren će košarkaši Podgorice koji će u ponedjeljak u podne igrati prvi meč četvrtfinala protiv Borca. Ekipa Zorana Kašćelana spremna je da još jednom zablista ove sezone.

“Zadovoljni smo plasmanom u plej-of, to je veliki uspjeh s obzirom da je ovo ekipa koja se prvi put pojavila u regionalnom takmičenju. Motivacija i želja su na vrhuncu i do kraja ćemo se boriti za plasman medu četiri najbolja”, rekao je Kašćelan Dnevnim novinama.

A, rival će biti jedina ekipa koja je ove sezone savladala Studentski centar.

“Uz Studentski i Sparse najbolja su ekipa u ligi, pokazali su ove sezone zavidan kvalitet. Međutim, i mi smo odigrali dosta dobrih partija i nijesmo bili inferiorni.”

Novak Musić i drugovi su u nekoliko navrata ove sezone pokazali da imaju karakter pobjednika kada su upisivali trijumfe u posljednjim sekundama meča. Upravo bi to moglo da bude jedna od prednosti.

“Jako rijetko se dešava da jedna ekipa upiše nekoliko takvih pobjeda. To je plod velike želje svih u klubu, naročito igrača. I upravo je taj karakter grupe naša najveća snaga”, dodao je Kašćelan.

Kuriozitet pred ovaj “balon” koji odlučuje putnike u polufinala je da nijedna ekipa neće imati pravu prednost domaćeg terena. Ni “studenti” ni Podgorica ne treniraju u “Morači”.

“Navikli smo na specifične uslove ove sezone”, rekao je Kašćelan i poentirao.

“Drago nam je što je Crna Gora domaćin turnira, to je pokazatelj da smo na dobrom putu, naročito u ovoj specifičnoj sezoni sa šest timova u regionalnim takmičenjima”, zaključio je Zoran Kašćelan.

Podgorica, “Morača”, dva crnogorska predstavnika u četvrtfinalu sve je spremno za start plej-ofa Druge ABA lige.

Send this to a friend