Košarka

Najteži dan u Evroligi

Madrid se raspao prije završnice u svom najtežem danu u Evroligi naslov je kolumniste najtiražnijeg španskog lista Marka Hozea Luisa Martineza, osvrtu na poraz Reala od Budućnost Volija u Podgorici.

Marka je juče odlučila da o porazu Madriđana u ,,Morači” izvještava ispod brojnih vijesti iz NBA lige na svojevrstan način poručila je košarkašima Reala da sa igrom iz Podgorice nijesu vrijedni publiciteta. Martinezova analiza bila je vrlo precizna.

“Bez mjere u intenzitetu igre u odbrani, suočena sa čvršćim rivalom pogotovo u napadu, Real je mogao samo da svjedoči o tome kako Budućnost Voli igra sa više energije. Dobri šutevi Kola i Džeksona u uvodnom dijelu su osokolili domaćina. Na kraju je odlučio niz košarkaškog bisera, Gruzijca Bitadzea, za grub poraz 73:60”, napisao je Martinez.

Marka je istakla je da Real u Podgorici postigao svega 18 šuteva iz igre, koliko je imao i izgubljenih lopti.

“Bilo kakav drugi ishod meča se nije mogao desiti, kad u timu niko ne postigne više od deset poena. Igrači iz rotacije Budućnost Volija su se potrudili da klupa Reala ne doprinese na bilo koji način. Trener Laso je tražio na poluvremenu čvršću odbranu i da se lopta bolje kreće, ali ga igrači nijesu ispratili. Trojke Kola i Klarka su “kralja” bacili u konopce, ošamućenog u 26. minutu kad je Budućnost povela 49:34″, napisao je Martinez.

Još je grublja analiza Rikarda Gonzalesa, kolege iz madridskog AS-a, koji je bio prisutan na meču u Podgorici. Uz naslov “Najlošiji Real u posljednjim godinama”.

“Nakon 17 godina od posljednje posjete Podgorici, desio se najlošiji meč Reala u posljednjih nekoliko godina. Madrid sa potpunim zamračenjem igre, koncepta, ritma, bez opcija u napadu i bez šansi. To je suma svega što smo vidjeli na meču. O svemu svjedoči šut iz igre, 57 pokušaja i samo 18 pogodaka, ili realizacij a sa 31 procentom. To je najlošija realizacija tima u pet godina i meča u Atini koji je Real nekim čudom pobijedio. Napad je bio horor i dodati bilo šta bilo bi pogrešno. Ljulj je bio jedini sa dvocifrenim učinkom, a šutirao je 10-2 iz igre”, napisao je Gonzales.

Jasno je, madridska štampa meč u Podgorici vidi kao veliku opomenu za prvaka Evrope.

Dominator Bitadze

Madridski AS se posebno osvrnuo na partiju Goge Bitadzea za Budućnost Voli. ističu se njegove tri blokade nad Tavaresom, da se radi o igraču od 19 godina koji je tek peti put igrao u Evroligi…

“Spreman da reaguje na provokacije, sa izuzetnim intenzitetom u skoku, osjećajem da dominira u igri kontaktom, Bitadze ima auru ključnog igrača. Dominator u meču u završnici trenutno je u situaciji da ga NBA čeka raširenih ruku”, stoji u analizi madridskog lista AS.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zabjelo
Gost
Zabjelo

Tako je.nisu vrijedni pomena a ni publiciteta..

Send this to a friend