Košarka

Naša 24. evropska sezona

foto: KK Budućnost

Crnogorski klubovi su do sada u Evrokupu (ranije ULEB kup) odigrali 159 utakmica. Ostvaren je učinak od 58 pobjeda i 101 poraza.

Od utorka kreće novo izdanje drugog po jačini klupskog takmičenja evropske košarke, a naša košarka će u sezoni 2020/21. imati prvi crnogorski duel u Evrokupu i uopšte u kontinentalnim takmičenjima.

Budućnost Voli i Mornar igraće u grupi B i nadati se plasmanu u Top 16 fazu. Prvi istorijski duel crnogorskih timova u Evrokupu biće odigran 28. oktobra, od 19 časova u barskoj ,,Topolici”, u 5. kolu grupe B. U 10. kolu, od 19 časova 16. decembra, Budućnost Voli će u ,,Morači” dočekati Mornar. Ukoliko se oba naša tima plasiraju u Top 16 fazu, bio bi to izuzetan uspjeh crnogorske klupske košarke.

“Plavi” otvaraju Evrokup

Interesantno, duel Budućnost Volija i Breše u ,,Morači” u utorak, od 19 časova,biće prvi u novoj sezoni kada su takmičenja pod okriljem ECA (Evroliga i Evrokup) u pitanju.

Mornar će dan kasnije, od 19.30 časova, gostovati njemačkom Ulmu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maestro
Gost
Maestro

Mora se nekako naći način da se nadomjesti nedostatak navijača ove sezone, kao što to rade u NBA. Navijači su značajan faktor za Budućnost, jer smo poznati po tome što imamo vruć domaći teren. Zbog toga me strah kako će proći ova sezona.

Send this to a friend