Košarka

Ne smijemo im dopustiti da se razlete

Pakleni ritam putovanja ih očekuje već za dva dana (tri vezana gostovanja u Evroligi i ABA ligi), a između pobjede protiv Barselone i duela sa Gran Kanarijom (petak) očekuje ih veoma važan ispit u ABA ligi. Košarkaši Budućnost Volija večeras (21h) dočekuju Mega Bemax u derbiju desete runde regionalnog takmičenja.

A, ovaj okršaj derbi je zbog stanja na tabeli obje ekipe imaju po sedam pobjeda i tek dva poraza. Međutim, aktuelni šampion je favorit, iako će “vrtić Dejana Milojevića biti veliko iskušenje u paklenom ritmu.

“Iscrpio nas je meč protiv Barselone, sigurno, ali smo navikli na ovaj ritam koji je zaista paklen. Ne možemo da se izvlačimo”, rekao nam je Danilo Nikolić prije sinoćnjeg treninga u Morači.

Kao i svake godine klub iz Sremske Mitrovice ima roster sastavljen od nevjerovatno talentovanih igrača, a Miloje sve to vodi vrhunski sa klupe.

“Mega je mlada i nezgodna ekipa, igraju brzu košarku. Igrao sam tamo, poznajem trenera Milojevića i znam da izvlači maksimum iz svakog igrača. Želimo da nametnemo naš stil igre i da im ne dopustimo da se razlete po terenu”, jasno ističe Nikolić.

Kao glavni igrač izdvaja se Goga Bitadze. Dominantni Gruzijac zadaje mnogo problema svim ekipama, ali nikako ne treba zaboraviti sve ostale. Nekadašnji igrač “plavih” Ognjen Čarapić blista ove sezone, a tu su i Adam Mokoka, Kostja Mušidi, Nikola Mišković.

“Odlična su ekipa, kao što sam rekao, igraju timsku košarku. Ali, ako moram nekoga izdvojiti onda neka to bude Bitadze koji igra odlično. Sigurno će on biti jedna od najvećih prijetnji večeras”, poručuje sjajni krilni centar koji je u nevjerovatnoj formi.

Ono što će biti glavna prednost Mege je dovoljno vremena za pripremu. Čarapić i drugovi igraju jednu utakmicu nedjelju, što znači da mogu da se odmore, analiziraju i maksimalno pripreme za svaku ekipu. Sa druge strane, to nije slučaj sa Podgoričanima.

“To je definitivno na njihovoj strani, imaju mnogo više vremena od nas. Ali, nećemo u tome tražiti izgovor”, jasan je Nikolić.

Nakon večerašnjeg duela pred košarkašima Budućnosti su putovanja. Prvo Gran Kanarija u Evroligi, pa Cibona u Zagrebu, nakon toga gostovanje Efesu u Istanbulu i onda povratak u Podgoricu na okršaj sa Fenerbahčeom. Upravo će zbog toga ova utakmica biti bitna da pobjeda dodatno ojača samopouzdanje.

“Dosta će značiti, jer ćemo sada tražiti prvu pobjedu u gostima u Evroligi. U dobrom smo naletu igara, nadam se da ćemo tako i nastaviti”, poentirao je Danilo Nikolić.

Budućnost Voli – Mega Bemax, 13. međusobni okršaj. “Plavi” imaju osam pobjeda, pet u “Morači” dok na drugoj strani Mega ima svega jedan trijumf u Podgorici. I to onaj u polufinalu plej-ofa kada su ih nosili Nikola Ivanović i Danilo Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
“Postena Igra”
Gost
“Postena Igra”

Pitajte managera Miska koji ce rezultat biti na kraju.

Send this to a friend