Košarka Čestitali im na uspjehu

Nikolić i Bjelica ugostili košarkaše UCG

Pobjedničku košarkašku ekipu Univerziteta Crne Gore, koja je osvojila pehar na tradicionalnom međunarodnom turniru u Dubrovniku, danas su svečano, u Rektoratu UCG, primili rektor Univerziteta prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora UCG prof. dr Duško Bjelica.

Rektor Nikolić i predsjednik Bjelica su pozdravili uspjeh tima i čestitali na pobjedničkom rezultatu koji služi na čast i njima i cijeloj akademskoj zajednici Univerziteta Crne Gore.

“Ovo je veoma važan korak u pogledu vidiljivosti Univerziteta Crne Gore i povećanja intrernacionalizacije. Želimo da i dalje postižete ovakve rezultate, kako na terenu, tako i na studijama i u životu”, kazao je rektor Nikolić.

Predsjednik Bjelica im je poručio da su ovakva sportska takmičenja odlična prilika za uvezivanje i uspostavljanje kontakata sa kolegama iz regiona.

“Upornost, istrajnost u treninzima su jednako važni na terenu, koliko i na svim ostalim poljima, pa vam želim da i dalje nastavite utvrđenom stazom uspjeha”, kazao je Bjelica.

Članovi ekipe kojima su lično čestitali rektor Nikolić i predsjednik Bjelica su studenti: Vaso Popović, Radonja Pejović, Nikola Janković, Nikola Agramović, Miloš Lalović, Luka Šćepanović (sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje), Luka Nikaljević, Dejan Džaković (Elektrotehnički fakultet), Dušan Živković, Nikola Vuković, Miljan Dautović (Ekonomski fakultet) i Dejan Posuka (Mašinski fakultet).

Tim je do zlata stigao pobijedivši u svim mečevima. Pobijedili su tim Univerziteta u Zenici (53-40), tim Sveučilišta u Dubrovniku (51-28). U polifinalu su bili bolji od Sveučilišta u Mariboru (60-43), i na kraju, u finalu slavili protiv Sveučilišta u Dubrovniku, rezultatom 75-44.

Trener ove ekipe je bio Danilo Zeković (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje), a selektor doc. dr Milovan Ljubojević (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje).

Međunarodni turnir “Vedran Jelavić” je krajem protekle godine u Dubrovniku okupio preko 120 učesnika u muškoj košarci i ženskoj odbojci.

Ekipa Univerziteta Crne Gore učestvuje već tri godine zaredom, tri puta igra u finalu i po drugi put donosi zlatni pehar.

Send this to a friend