Košarka

Njemačka testira naše košarkašice pred Eurobasket

Crnogorske košarkašice protiv Njemačke će imati važne provjere pred start Eurobasketa.

Selektorka Jelena Škerović zadovoljna je nastupom djevojaka na mečevima protiv Bosne i Hercegovine. Ostvaren je polovičan učinak, minimalan poraz u prvom duelu i ubjedljiva pobjeda u uzvratnom meču.

“Zadovoljna sam prikazanim protiv BiH bio je vidljiv napredak u odnosu na Igre malih zemalja. Vidjeli smo na čemu je potrebno da radimo, fokus je na odbrani i napadu do mečeva sa Njemačkom. Na tim susretima ćemo vidjeti koje su to sitnice na kojima moramo raditi pred put na evropsko prvenstvo.” kazala je selektorka i dodala:

“Zadovoljna sam pogotovo drugim mečom protiv BiH. U prvom smo bili dobri 20 minuta, dok smo u drugom bili fokusirani svih 40 pa su djevojke pokazale da su svjesne kako bi trebalo da pristupe meču i igraju. Njemačka je kvalitetniji protivnik i čeka nas jača utakmica i to će biti neki test da vidimo koliko možemo protiv jačih protivnika.”

Dolaskom Nataše Popović naš sastav je praktično kompletiran pa je ovo praktično najvažniji dio prirpema za Eurobasket.

Čeka se još samo Glori Džonson koja igra WNBA tako da će tek po završetku tog takmičenja moći da se priključi saigračicama. Škerović zbog toga ne brine jer je Glori u odličnoj formi, pa smatra da će se lako uklopiti.

Rivali našim reprezentativkama u grupi su Švedska, Francuska i Češka, a Škerović kaže da prate i nastup protivnika iz grupe B.

“Već su počele prijateljske utakmice i to pratimo kako igraju naši rivali. Čekamo da nam stignu i snimci utakmica kako bi uradili detaljnu analizu i spremili se za Evropsko prvenstvo”, zaključila je Škerović.

Na skraćenom spisku za posljednjih 15 dana priprema uz Glori Džonson i Natašu Popović još su: Amina Marković, Bojana Kovačević, Božica Mujović, Dragana Živković, Irena Matović, Jelena Vučetić, Jovana Pašić, Kristina Raković, Marija Leković, Milena Jakšić, Milica Jovanović, Slađana Raković, Snežana Aleksić i Violeta Lazarević.

Dueli sa Njemačkom su 15. i 16. juna u dvorani Verde.

Send this to a friend