Košarka

Novi sjaj Crne Gore

FIBA

Crnogorske košarkašice pobijedile su Dansku 67:60 u Kopenhagenu za veliki korak ka Eurobasketu.

Izabranice Jelene Škerović su na terenu glavnog konkurenta napravile brejk što je ogromna stvar u borbi za prvo mjesto. Našim damama za prvo mjesto u F grupi i direktan plasman na šampionat Starog kontinenta biće potrebno da u februarskom ciklusu kvalifikacija ne izgube više od sedam poena.

Pobjeda dobija na značaju, ako se zna da smo nastupili bez tri igračice iz petorke – Jovanović, Pašić i Getling. Ali, mlade reprezentativke i članice Budućnost Bemaxa Marija Leković, Dragana Živković i Zorana Radonjić pokazale su da su budućnost ovog tima, a nova Crna Gora sa nekom novom energijom i potencijalom dala je novi sjaj…

“Znale smo šta nam donosi ovaj meč. Bile smo izuzetno motivisane. Ovo je bilo od izuzetnog značaja za nas mlađe igračice koje smo imale dodatni motiv da pokažemo da smo tu i da se na nas može ozbiljno računati. Nije bilo mnogo vremena za spremanje, a Danska igra stvarno neku atipičnu košarku. Međutim, i pored oscilacija u prvom dijelu, uveli smo domaćina u naš ritam, pravile razliku i tako stigle do važne pobjede koja ima izuzetan značaj”, kazala je kapitenka podgoričkog tima i reprezentativka Crne Gore, Dragana Živković.

Praktično je sve moglo biti završeno i u Danskoj, jer smo na osam minuta prije kraja, nakon koša Dubljević imali „plus 18“ (54:36), da bi na kraju sa zvukom sirene Živković stigli do 67:60, ali je svakako ovo veoma bitan brejk.

“Kontrolisale smo utakmicu, imale smo tih nekoliko minuta u posljednjoj četvrtini tokom kojih nijesmo postigle poene iz dobrih pozicija, a rival je pogodio otvorene trojke. Ali, ni u tim momentima nije bilo panike i priveli smo utakmicu kraju onako kako treba. Zaista smo srećni, jer je ovo veliki korak ka Eurobasketu i ostaje nam u februaru da odigramo utakmice protiv Austrije i Danske kod kuće”, kazala je Živković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laban
Gost
Laban

Gledao sam.Živaljecoć isto mlada ,odlučna,Leković takođe sjajna.Sa ove tri koje fale jedna jaka selekcija ,ovoga puta inza nešto više..Jer imati alternative poput Leković,Živaljević,Radonjić je privilegija.Više rotacije će donijeti više svježine.

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

BRAVO!

Send this to a friend