Košarka

Novica Veličković Špancima: Uradio bih velike stvari da nije bilo te povrede

Novica Veličković je prošlog četvrtka stavio tačku na igračku karijeru, uradio je to u košarkaškom spektaklu u beogradskoj Areni duelom Partizana i Anadolu Efesa.

Vijest da se oprostio je odjeknula i u Španiji, gdje Veličković nije ostavio toliki trag zbog teške povrede koljena.

Ipak, svaki igrač koji je nekada nosio dres Real Madrida za Špance je bitan, pa i Veličković koji je dao intervju za Radio Marku.

“Četiri ili pet godina sam imao brutalan niz. Igrao sam za Partizan, ušli smo u Top 8 Evrolige i mogao sam da potpišem ugovor sa nekim od najvećih klubova. Sve što se dešavalo bilo je dobro. Sigurno, da nije bilo povreda mogao sam da uradim sjajne stvari i to me muči jer ne znam šta je bila moja granica. U posljednjoj sezoni u Realu, Pablo Laso mi je pomogao mnogo. Imali smo sjajan odnos. Nisam mogao da treniram zbog koljena, ali me on čekao do kraja i zaigrao sam u plej-ofu španske lige”, rekao je Veličković.

Veličković je bio najbolji mladi igrač Evrope u sezoni 2008/2009. u kojoj je za Partizan prosječno bilježio 11,5 poena uz 5,1 skokova na putu do plej-ofa Evrolige.

Naredne sezone je zaigrao za Real u kojem je proveo tri godine, ali je u Madridu doživio tešku povredu koljena koja mu je promijenila karijeru.

“Proveo sam tri godine u Realu i zaljubio se. Igrao sam najbolju košarku van svoje zemlje. Kada pričam ljudima u Srbiji, ne mogu da im opišem koliko je to veliki klub. Pablo Laso ima nešto posebno, a ovih 11 godina su nešto ogromno. Srećan sam zbog njega, zbog Serhija Ljulja, koji je jedan od najboljih plejmejkera Evrope. Siguran sam da će osvojiti još mnogo titula”.

U karijeru je pored Partizana i Reala nosio i dres Bamberga, Mege i Trabzona.

Send this to a friend