Košarka Iza Zvezdana Mitrovića je sjajna godina

Odlazak na Mundobasket je veliki uspjeh za cijeli crnogorski sport

Zvezdan Mitrović apsolutno je jedan od junaka na crnogorskoj sportskoj sceni. Harizmatični košarkaški stručnjak odveo je Crnu Goru na Svjetsko prvenstvo napravivši podvig senzacionalnih razmjera.

Sa Asvelom se okitio titulom šampiona Francuske, a potom u Euroligi nanizao osam pobjeda u 16 utakmica. U predgrađu Liona, Vilerbanu opet odjekuju pobjedničke trube, vlada euforija, a Zvezdo je prvi musketar otmenog, šarmantnog departamana Rona.

“Izuzetno lijepa i uspješna godina, kako na poslovnom planu tako i u privtanom životu. Što se tiče ove profesije ono što je ostavilo na mene najveći utisak pored titule sa Asvelom i kupa Francuske, jeste odlazak na Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom Crne Gore. Te tri stvari su onako obilježile moju 2019. godinu, ali bih svakako izdvojio iskustvo sa reprezentacijom”, kazao je Mitrović za Novu M.

Februar je bio mjesec velikog slavlja kad su okončane slatkim porazom od Letonije, dramatične komplikovane kvalifikacije za Mundobasket, a san ne samo košarkaške Crne Gore pretvoren u javu. Malo je nedostajalo da debitanti u Kini načine novi podvig, ali su makar upisali tu istorijsku pobjedu i završili na 25. mjestu u konkurenciji 32. reprezentacije.

“Sami put do tamo je jedno nezaboravno iskustvo i jedan veliki uspjeh za cjelokupnu Crnu Goru, kako za košarkašku javnost tako i za sve u zemlji. Kad smo krenuli na taj put kvalifikacija niko nije očekivao da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo, tako da je sami odlazak u Kinu veliki uspjeh crnogorskog sporta uopšte”, istakao je naš stručnjak.

Čim je stigao u Asvel iz Monaka vratio je titulu u Vilerban nakon tri sušne godine, a onda je uslijedio povratak u odabrano evroligaško društvo poslije skoro deceniju i sada u Astrobal areni padaju velikani i rekordi.

“Stvarno nisam očekivao ovakav rezultat na početku. Prije svega zbog Svjetskog prvenstva, propuštenog dijela priprema. Ipak, momci su odgovorili sjajno i trenutno guramo na oba fronta, bez poraza u Francuskoj ligi i izuzetno smo zadovoljni”, rekao je sada već bivši selektor.

Francuska je obećana zemlja za ovog gospodina na pragu pedesete, dokazanog hedonistu koji se u svlačionici i na terenu pretvara u modernog pedagoga, vrsnog trenera uvijek gladnog pobjeda.

“Malo je vremena, posebno sada kada se takmičimo u Euroligi i to je izuzetno mnogo utakmica, po tri sedmično pa nema sad puno vremena za privatni život. Lion je zasita predivan grad i svaki slobodni trenutak koristim da prošetam. Tu su zasita prelijepi parkovi, djelovi starog grada, restorani. Pokušavam da u slobodno vrijeme posjetim te lokacije, ali je trenutno zaista malo vremena za to”, kazao je popularni Zvezdo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gospodar tame
Gost
Gospodar tame

Tako je mitrovicu. Slovenija evropski prvak se nije plasirala a ni turska.

Bnjj
Gost
Bnjj

Srećno izboren jer su druge ekipe bile desetkovane a vi u najjačem sastavu jedino Vučević nije igrao

Send this to a friend