Košarka

Odlazak u Megu je pravi potez, Crna Gora će igrati na Svjetskom prvenstvu

foto: FIBA.com

Zoranu Nikoliću nedostaje igranje u Evroligi, ali priznaje da je odlazak u Mega Bemax dobar potez u ovom trenutku.

Centar “plavih”, koji je na pozajmici u ekipi Dejana Milojevića imao je problema sa povredama na startu sezone, a sada vjeruje da će ponovo biti na visokom nivou.

“Slagao bih sada kada bih rekao da ne bih volio da igram Evroligu i da vodim duele sa najboljim centrima Evrope. Međutim, nekada treba razmišljati šta je najbolje u datom trenutku, a ne šta želite. Kada se pojavila mogućnost da dođe do razmjene sa Megom, jasno mi je bilo da je to po mene najbolja solucija. Imam priliku da radim sa Dejanom Milojevićem, imam prostora za igru, prilično veliku minutažu, što je za igrača koji se vraća poslije povrede od ogromnog značaja“, naglasio je Zoran Nikolić za Sport Klub.

Mladi košarkaš već razmišlja o februarskim mečevima Crne Gore protiv Ukrajine i Letonije u kvalifikacijama za Mundobasket.

„Naš cilj u oba duela će biti pobjede. Jako je dobro što čvrsto držimo sudbinu u svojim rukama i što ne moramo da gledamo u tuđe dvorište i čekamo pomoć od drugih selekcija. Svjesni smo da nas očekuju dva pakleno teška meča. Izuzetno cijenimo i poštujemo Ukrajinu i Letoniju selekcije koje će se kao i mi do posljednjeg atoma snage boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo. Međutim, jako dug put smo prošli. Na početku pomenutog puta niko nije vjerovao da možemo da dođemo u situaciju da se borimo za plasman na Mundobasket, a kamoli da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Veliki sam optimista, kao i svi u državnom timu. Uvjeren sam da ćemo ostvariti istorijski uspjeh, uvjeren sam da ćemo izboriti plasman na planetarnu smotru“, naglasio je Zoran Nikolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Acb
Gost
Acb

Bolje ti je da igras ABA i radis individualno u Megi, nego da trunes na klupi ovamo i da te na kraju proglase netalentovanim, ka mnoge mlade cg igrace prije tebe kojima nije data prava sansa… A ako se tamo pokazes, odje ce da te premole da dodjes i igras. Takvi smo…

Send this to a friend