Košarka Evropsko prvenstvo za kadete

Ostojić: Cilj je povratak u A diviziju

Selektor muške kadetske reprezentacije Mladen Ostojić rekao je pred B prvenstvo Evrope da je glavni cilj povratak nacionalnog tima u A diviziju.

Podgorica će biti domaćin kontinentalnog šampionata, pa će naši momci imati podršku sa tribina.

“Imali smo dobre uslove za pripreme. Praktično 45 dana možda najviše od svih reprezentacija smo trenirali. Imali smo malih problema sa povredama i nekim virusima, ali je to sanirano. Zadovoljan sam, odigrali smo šest – sedam utakmica, dobili smo praktično sve, osim posljednji duel sa Francuskom, iako je na početku falilo nekoliko igrača. Sa te strane sam zadovoljan, ali jako sam oprezan u postavljanju ciljeva. Prije dvije godine smo takođe na isti način pristupili. Tada je bio cilj da, takođe u Podgorici, prođemo među osam, pa se sve otvorilo i stigli smo do medalje. Sad je cilj da budemo među najbolja tri i vratimo se u A diviziju”, rekao je Ostojić.

Strateg crvenih istakao je težak sistem takmičenja.

“Igramo protiv uslovno rečeno malih košarkaških nacija, nema Španije, Turske, Francuske, Srbije, Grčke, tih velikih ekipa, ali smo oprezni, ja prvenstveno. Ići ćemo korak po korak, prvo je duel sa Ukrajinom. Malo je naporan sistem takmičenja. Imaćemo osam utakmica u deset dana, iz grupe od šest timova prolaze samo dva. Za početak je najvažnija Ukrajina, za to se spremamo, pa onda idemo dalje”, dodao je Ostojić.

Evropsko prvenstvo B divizije igra se u Podgorici od 8. do 17. avgusta.

Crnogorci će igrati u grupi C. Rivali su Danska, Švajcarska, Island, Ukrajina i Bjelorusija.

Send this to a friend