Košarka Mornar zabilježio veliku pobjedu u 16. kolu ABA lige

Pavićević: Dođoh, vidjeh, pobijedih

Trener Mornara Mihailo Pavićević istakao je važnost pobjede u Ljubljani, koja je njegovu ekipu promovisala u ravnopravnog kandidata za plasman u plej-of ABA lige.

Barani su protiv jednog od konkurenata za visok plasman na kraju regularnog dijela sezone, Cedevita Olimpije, slavili nakon produžetka 91:90.

“Za nas, možda, u ovoj sezoni najbitnija pobjeda, u pravom trenutku. Prije meča sa igračima rekao da nam je ovo utakmice sezone, jer bismo porazom ovdje šanse za plasman u plej-of sveli u domen teorije. Rekao sam da je uza nas zid, nema korak unazad, idemo da igramo hrabro, da vjerujemo u svaki duel, svaki šut… Srećan sam što smo pokazali taj karakter, gdje smo izdržali 45 minuta vrlo uzbudljive borbe, jer je i Cedeviti vrlo važna bila pobjeda u ovom meču”, rekao je Pavićević.

Taktika je bila jednostavna…

“Sastank pred utakmicu je trajao pet sekundi, i rekao sam “Veni, vidi, vici”. Dođoh, vidjeh, pobijedih i idemo kući. Drago mi je što smo, zaista, to ostvarili. Svi su bili svjesni da nam je ovo utakmica ‘biti ili ne biti’, to je presudilo”, istakao je Pavićević.

Strateg Mornara je mišljenja da će utakmica protiv aktuelnog šampiona u posljednjem kolu odlučiti putnika u plej-of. Slovenačke novinare interesovalo je da li je Pavićević navijač Zvezde.

“Bio sam trener Zvezde, ali prije toga sam bio trener Mornara. Mornar nam je sve. Gradu Baru, a pogotovo našoj familiji. S time ništa ne može mjeriti”, zaključio je iskusni stručnjak.

Mornar je sada na učinku 9-7, a idućeg vikenda na svom parketu igra protiv FMP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budva
Gost
Budva

Dobro je ako spusti rampu Zvjezdi u zadnje kolo da ide sa 3ili4 pozicie u pley of

aok
Gost
aok

Vidjećemo sve protiv Zvezde kakve su ti ambicije

Yolo
Gost
Yolo

Zasto na 91 88 pravis faul na 7 sekundi do kraja? Da ti ne daju trojku? Igraj druze 7 sekundi jaku odbranu pa ako da sut preko ruke neka ide u produzetak. A ne pravis faul i onda blazic pogadje a haris(prebacujes pritisak na njega) promasuje 2 slobodna i dolazis u situaciju da dobijen mec gubis, da je onaj miler-mekintajer… Više »

Slavko
Gost
Slavko

Vazi selektore, hocu.

Yolo
Gost
Yolo

Dobro je

Send this to a friend