Košarka

Pavićević oštar poslije debakla

foto: KK Mornar

Javne kritike trenera Mornara Mihaila Pavićevića na račun izabranika jedan su od motiva sezone crnogorskog prvaka. Nakon poraza od Crvene zvezde 90:57 u “Topolici”, jedna njegova rečenica bila je poput sveobuhvatne ocjene za nastupe tokom ABA sezone.

“Većina ovih igrača neće biti u našem sastavu sljedeće sezone. I velikom broju ovih igrača biće žao što ove godine pružamo ovakve partije i što imaju ovakav odnos”, kazao je Pavićević.

Strateg Mornara ističe upravo to odnos igrača prema igri, pred barskom publikom, u utakmici u kojoj je deficit u osmom minutu iznosio 16 poena, a u 28. minutu rezultat bio 80:40!

Radilo se o meču u kojem je reakcija potpuno izostala, a projektovani nosioci igre poput centra Lukovića (četiri poena i tri skoka za 18 minuta na parketu) potpuno zakazali.

“U pripremi utakmice sam im rekao da neću da ih lažem i kažem da smo mi bolji od Zvezde, Ali, protiv bolje ekipe moraš da igraš 40 minuta najpametnije što možeš da bi došao u neku situaciju. A mi u meč uđemo bez grama mozga. I dogovorom koji smo napravili, ne bismo dobili utakmicu, ali ga treba ispoštovati”, kazao je Pavićević.

Primjer da je Crvena zvezda imala 20 skokova više, što je nesvakidašnje u bilo kom meču ABA lige je najslikovitiji. Rival je imao i deset asistencija više, a Mornar je stigao samo da napravi osam faulova više od protivnika. Uglavnom iz nemoći, u situacijama kada je lider ABA lige poentirao pod faulom…

“Kao primjer navodim podatak da smo na kraju prvog poluvremena šutnuli samo jedno slobodno bacanje, a oni 13. Ja to prvo gledam i to govori koliko su oni bili agresivni, a mi van igre”, objasnio je Pavićević.

U ocjeni partije novog plejmejkera Dišona Najta bio je blag. Novajlija iz bugarskog Plovdiva upisao je deset poena za 23 minuta na parketu, uz 44 procenata realizacije iz igre. Imao je i tri asistencije…

“Doveli smo ga, jer ne smijemo ostati u finišu sezone na jednog plejmejkera. On je u prvom poluvremenu odigramo malo bolje, u drugom mu je bilo teško kad mu ekipa ne pomaže. To je bila njegova prva utakmica, a pozicija pleja je najteža”, rekao je Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kkk
Gost
kkk

Sve si u pravu Pavićeviću…nego kad ćeš ti ostavku dati…Nije ti KK Mornar otac u nasljedstvo ostavio…

Vase ime
Gost
Vase ime

Da nece se trener promijeniti :))))))

Send this to a friend