Košarka

Pavićević za CdM: Mornar da bude iznenađenje, šansa za Budućnost

Mornar je prošle sezone bio hit ABA lige. Izuzetna organizacija kluba, odlični uslovi u Baru, sjajan ambijent u Topolici preporučili su Barane, koji ove godine u regionalnom takmičenju žele da budu još veće iznenađenje.

U drugu sezonu ulaze sa više iskustva, ali i daleko spremniji.

“Sigurno jedno iskustvo iz prošle godine daje nam za pravo da još bolje uđemo u ABA ligu, jer prošle godine praktično do posljednjeg momenta nijesmo znali da ćemo igrati. Ove godine je to bilo izvjesno. Sigurno da će nam biti teže jer je smanjen broj timova sa 14 na 12, pa se očekuje nikad jača liga, možda po kvalitetu biće jedna od jačih liga ikad na ovim prostorima.” – kaže za CdM Đorđije Pavićević, sada čelnik kluba.

“Mi ne želimo da kao prošle godine nam jedna utakmica odlučuje o tome da li ćemo opstati, to je bio slučaj protiv Krke u Novom Mestu, jer po svemu što smo prikazali ambijantu i uslovima, pokazali smo da zaslužujemo ABA ligu uz Budućnost.”

O ambicijama je još rano pričati, pošto se mnoge ekipe traže. Primarno je cilj biti udaljen od borbe za opstanak.

“Ne možemo mi tu mnogo obećavati, jer će liga biti vrlo jaka i izuzetno ujednačena, ali da bi izbjegli ispadanje morate odreagovati onako kako smo mi to učinili. Rano smo skupili tim kako bi na vrijeme počeli pripreme. Ako uspijemo da izbjegnemo tu zonu ispadanja, onda ćemo sigurno biti konkurenti za gornji dio tabele, to jest među tim timovima koji se bore za plej of. Očekivanja su da uz podršku i pravi ambijent kakav smo imali, ove godine možemo da budemo još veće iznenađenje nego prošle.” – ističe Pavićević.

Mornar je bio veoma aktivan na tržištu, a pominjao se i dolazak Milka Bjelice, to se međutim neće dogoditi.

“Drago mi je što mogu da razjasnimo situaciju oko Milka Bjelice, pošto je kružilo dosta dezinformacija i bilo je dosta polemike. Mi smo na sastanku u klubu pomenuli da bi nam valjao igrač sličnih karakteristika kao Bjelica i da bi nam takav košarkaš donio prevagu. Svi bi mi željeli da Milko bude igrač Mornara, ali isto tako moramo da naglasimo da je on igrač iz visokog ranga i mi nijesmo u mogućnosti finansijski da ispratimo obaveze koje on zahtijeva.” – poručuje Pavićević.

Redove tima iz Topolice pojačali su Brendis Ros, Derek Nidam, Karvier Šepard, Nemanja Vranješ, Strahinja Mićović i Uroš Luković.

“Doveli smo dobrih igrača, mislim da smo napravili dobru ekipu. Biće sad dosta posla, mnogo je promjena tako da to valja sada sve uklopiti. Pripreme ćemo početi sa ovim rosterom, kako budu tekle pripreme i početak takmičenja ispratićemo šta može biti problem. Postoji mogućnost da imamo problem sa pozicijom trojke, jer možda malko škripimo. Ako ne bude sve išlo kako smo zamislili postoji mogućnost da tu se dodatno pojačamo.” – otkriva Pavićević, koji je sa bratom Mihailom, trenerom tima, opet imao interesantna rješenja za pojačanja iz inostranstva.

“Mi već dugo godina dovodimo Amerikance koji završe univerzitet i ne nađu tamo angažman. Takvi transferi su uvijek kocka, ali nadamo se da će Šepard recimo napredovati i da bi sljedeće sezone mogao već biti interesantan klubovima i to ne samo iz regiona. Džons je recimo bio u takvoj situaciji, došao je iz Finske gdje nije imao ni 2000 dolara i niko ga nije znao, pa je proigrao ovdje kod nas. Slično je za Volera, Elisa i svi su oni lako našli mnogo bolji angažman. U tom smo pogledu napravili i ove godine dovođenje stranaca. Posebno sam zadovoljan dolaskom dva igrača sa nevjerovatnom košarkaškom inteligencijom, Nidamom i Rosom, to je veoma bitno za kvalitet ekipe. Zbog stila igre koji forsiramo, sa dosta tranzicije, efektnih poteza i zakucavanja, sve smo zaokružili Šepardom i Lukovićem uz Vujoševića. Doveli smo i šuterski možda i najtalentovaniju četvorku Mićovića i što nas posebno veseli je što smo sa svima potpisali ugovor na dvije godine, pa bi u jednom momentu mogli i da zaradimo.”

Pavićevića smo pitali i da izdvoji favorite lige. On smatra da Budućnost ima ogromnu šansu zbog situacije u kojoj su beogradski vječiti rivali.

“Gledajući sad situaciju očigledno da su prva četiri favorita ista kao i prošle godine. Međutim Zvezda je krenula u potpunu rekonstrukciju, ali vjerujem da ne mogu da odgovore kao prošle godine sa Dejanom Radonjićem i da ponove rezultate iz ABA lige i Evrolige. Partizan je ostao bez kvalitetnog trenera, pa ih takođe čeka težak posao i još se traže. Cedevita je u ovom momentu u najboljoj poziciji pošto već godinama imaju kvalitetan tim i u vrhu su, tako da su potpuno stabilni. Po meni ekipa Budućnosti, svih ovih godina imaju Podgoričani rezultate na visokom nivou, ali ove sezone čini mi se da ima veliku priliku da sa Cedevitom napadnu sam vrh. Naravno to je njihova odluka da li će praviti još jači tim, a sigurno da već imaju dosta kvalitetnih igrača.” – zaključio je Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

A sad idem da pajam došlo je do promjene plana. ……..virus smo izbacili iz tel. ……..

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Okle im pare. …….

Gox
Gost
Gox

To je pitanje SVIH pitanja….

Kapetan Leši
Gost
Kapetan Leši

Radimo i Vi bi imali da radite

Kapetan Leši
Gost
Kapetan Leši

Cio grad pomaze Mornar mi smo kao porodica i zato cemo napraviti velike stvari!!

FERRARA ITALIJA
Gost
FERRARA ITALIJA

Mi radimo u inostranstvo. …….

Send this to a friend