Košarka WABA liga

Plave u Banovićima za novi trijumf u gostima

Tačno dvije sedmice nakon gostovanja Montani i prvog ovosezonskog poraza, košarkašice Budućnost Bemaxa imaće priliku da se u Banovićima vrate na pobjednički put.

Četvrtom ovosezonskom pobjedom (trećom u gostima) aktuelne regionalne šampionke bi potvrdile da su uz bugarske ekipe i ove sezone najozbiljniji kandidati za fajnal for, mada nakon trijumfa Celja nad Montanom, jasno je da će i ovog puta biti zanimljiva bitka za završnicu…

“Očekuje nas gostovanje Banovićima, koji su neugodna ekipa, iako su loše otvorili sezonu. Nećemo olako ući u meč, već sa puno motiva da nakon poraza u Montani napravimo reakciju i da se vratimo na pobjednički put”, kazala je Milena Jakšić, bek Podgoričanki.

Šampion Bosne i Hercegovine dva puta je poražen od ekipe Beroe, ali je doživio i neočekivan neuspjeh na svom terenu od Partizana. Baš zbog toga i nikad jače bitke za trofej na domaćoj sceni, gdje su Orlovi krenuli dominantno, a Feniks sa nekoliko pojačanja najavio velike ambicije, Banovići su od nedavno jači za Amerikanku Tompson, koja će debitovati upravo protiv ,,plavih.

“Dosta dobro poznajemo ekipu Banovića, jer igraju uglavnom mlađe igračice iz Bosne i Hercegovine, uz Čarnu Prokić iz Srbije i sada je došla i Amerikanka, tako da će vjerovatno biti jače nego u dosadašnjem dijelu sezone. Međutim, i pored toga, razmišljamo samo o brejku”, dodala je Jakšić.

Zbog povrede u timu neće biti Maje Bigović, ali se oporavila Anastasija Drobnjak, pa će Vladan Radović uz glavne adute imati širok izbor mlađih, koje bi trebale da potvrde potencijal i daju doprinos.

“Igramo protiv ekipe Banovića, koja je ove godine podmladila sastav, ali imaju i nekoliko iskusnih i kvalitetnih igračica, kao što su Marković, Ikanović, Zeljković, Prokić, i posljednje pojačanje Tompson, koja će, vjerujem imati jak uticaj na njihovu igru. Mi ćemo, kao što konstantno napominjemo i insistiramo, fokusirati se na našu igru i na zahtjeve i zadatke koje svaka od mojih djevojaka ima. Ukoliko taj dio ispoštujemo, siguran sam da ćemo i opravdati ulogu favorita. Kao opomena može da nam posluži prvo poluvrijeme naše prošogodišnje utakmice u Banovićima, kada nijesmo bili intezitetom igre na nivou koji je potreban i koji mora da nas odlikuje “, rekao je trener Podgoričanki Vladan Radović.

Send this to a friend