Košarka evrokup

Plavi bez rješenja za Virtus

Košarkaši Budućnosti Voli izgubili su u Bolonji od Virtusa 87:65 u trećoj rundi TOP 16 faze Evrokupa.

Izabranici Petra Mijovića nisu našli način da pariraju prvom favoritu ovog takmičenja, koji je sada u nizu od 13 pobjeda.

Već u prvoj četvrtini italijanski predstavnik se odlijepio na dvocifrenu razliku, koju do kraja utakmice više nije ispuštao.

Nakon deset minuta igre u Bolonji bilo je 26:14 za domaće, a na poluvremenu je bilo +20 (48:28).

U finišu druge dionice “plavi” su ostali bez Melvina Edžima, koji je ekspresno zaradio dvije tehničke greške.

Ni u nastavku meča Podgoričani nisu uspjeli da uhvate priključak, pa se trijumf Virtusa ni u jednom trenutku nije dovodio u pitanje.

Najefikasniji u sastavu Virtusa bio je Marko Belineli sa 21 poenom. Vins Hanter imao je 13, Đampaolo Riči 11, a po 10 Amar Alibegović i Kajl Vims.

Kod Budućnosti 15 pogodaka Džastina Kobsa, 12 Amedea Dela Valea.

“Plavi” se sada okreću obavezama u ABA ligi i duelu protiv FMP-a, takođe na strani, a onda iduće sedmice dočekuju Virtus u nastavku Evrokupa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
horny
Gost
horny

Ovo me podsjetilo na neke EL mečeve Budućnosti – već poslije 2-3 minuta se zna pobjednik. Bez energije, samopouzdanja, fokusa u odbrani. Statistički, već par godina smo ekipa sa najmanje asistencija u ABA ligi (samo je Krka ispod nas) i postalo je pomalo mučno gledat nas u kontinuitetu. Počela je i disciplina stranaca da popušta, a liše Džonija, domaći igrači… Više »

Clasic
Gost
Clasic

Mijovicu mi sa ovakvom igrom smo 5 tim aba lige i tesko cemo se dokopat plejofa .Tesko, i realno kako igramo to zasluzuju prije neki drugi timovi nego mi.Pojjacanje bolje nemoj dovodit jer ga ne umijes potrefit.

delboj
Gost
delboj

Bez rjesenja smo mi za mnoge a ne za Virtus. Izuzetno los, period, nadam se. Jedini je za pohvalu Luka Mitrovic, a ni on ne radi nimalo vise od onoga sto se od njega ocekivalo. Mi ni nemamo neku dobru visoku postavu za napad. Makar bi onda trebalo da stavimo akcenat na odbranu u reket. A jedina odbrana da lici… Više »

varvar stari
Gost
varvar stari

Ocajno.Mi smo jedina ekipa koja tokom sezone nazaduje.Najbolji smo bili na pocetku sezone.Svaki,ali bukvalno svaki igrac iz utakmice u utakmicu nazaduje.Ovo je postalo mucenje gledati.Mi ni sa prosjecnim ekipama iz ABE ne mozemo vise da igramo,a ne sa ekipama kao sto je Virtus.

citalac
Gost
citalac

Sve je ovo dio taktike, ovdje ih mi sigurno dobijamo!!!

PG CG
Gost
PG CG

Sumorna nemoć ABA lige protiv top ekipa Evrope. Zvezda protiv Efesa, Budućnost protiv Virtusa, a vjerovatno čak i Mornar protiv Uniksa kao i Partizan protiv Lokomotive. Loši dani :(. Ranije je Virtus lagano dobio i CedOlimpiju u Italiji.

Send this to a friend