Košarka ABA liga

Plavi na popravnom u Ljubljani: Koncentracija mora biti na visokom nivou do posljednje lopte

Nakon tijesnog poraza (74:71) prethodne večeri u meču Evrokupa protiv Cedevita Olimpije, košarkaši Budućnosti Voli će sjutra protiv istog rivala igrati ranije zaostalu utakmicu ABA lige.

U taboru Podgoričana nadaju se da će uspjeti da se revanširaju Ljubljančanima.

“Značajno je da nivo odgovornosti i koncentracije bude na visokom nivou do posljednje lopte. Odbrana je u većem dijelu meča bila na dobrom nivou, budući da su protivnici uz 15 postignutih trojki ubacili 74 poena. Na drugoj strani mislim da smo promašili dosta otvorenih šuteva, i nadam se da to neće biti slučaj u narednoj utakmici. Nadam se i da ćemo iz jednog još boljeg protoka lopte doći do još više otvorenih situacija. Protiv Cedevite je uvijek značajno da se kontroliše tranziciona odbrana, da se štiti koš i defanzivni skok. To su parametri koji moraju biti na visokom nivou ukoliko želimo da trijumfujemo sjutra veče”, rekao je trener Budućnosti Petar Mijović.

Luka Mitrović vidio je dosta dobrih stvari u igri “plavih” i pored poraza od Cedevita Olimpije.

“Uz deset pogođenih trojki od strane protivnika, uspjeli smo da igramo utakmicu na jednu loptu i bili smo veoma blizu pobjede. Stoga sigurno imamo pozitivnih stvari koje treba ponoviti sjutra”, kazao je Mitrović.

Cedevita Olimpija i Budućnost Voli igraće sjutra od 19 sati.

Send this to a friend