Košarka Prave se planovi

Plavi najvjerovatnije od 3. avgusta u pogonu

Stručni štab i uprava Budućnost Volija okupljanje tima pred početak priprema za narednu sezonu planira 3. avgusta, kako je još sredinom juna bilo koncipirano.

Međutim, brojni organizacioni detalji vezani za same pripreme tek treba da budu utanačeni – u skladu sa aktuelnom pandemijskom situacijom u državi i u regionu. U istoj situaciji su i rivali, kada je planiranje priprema u pitanju.

Prije svega, dvorana Sportskog centra ,,Morača” najvjerovatnije neće biti na raspolaganju prvom timu, zbog kovida-19.

U tom slučaju, ekipa bi bila gotovo izvjesno prinuđena da dio priprema odradi u klupskoj dvorani u Kokotima. Tim Studentskog centra, razvojni ABA 2 ligaš podgoričkog kluba, planirao je rad u dvorani ,,Verde” – a pitanje je da li će moći da tamo radi, zbog istog potencijalnog scenarija privremene bolnice za zaražene.

Klub planira uobičajene visinske pripreme, potencijalno u standardnoj bazi našeg najvećeg kluba, Kolašinu.

Očekuje se da na početku priprema na okupu ne bude kompletan tim trenera Petra Mijovića – te da će se ekipi naknadno tokom avgusta priključiti neki od američkih košarkaša koji su potpisali ugovore sa ,,plavima”.

Poseban problem predstavlja organizacija i učestvovanje jakih pripremnih prijateljskih utakmica u predsezoni. Budućnost Voli je imala opciju učestvovanja na izuzetno jakom turniru u Sloveniji. Ali pitanje je da li će to biti izvodljivo, s obzirom na trenutna ograničenja putovanja u evropskim zemljama.

Raspored ABA lige je za sada makar jasan – u trećem vikendu septembra, u Sportskom centru ,,Morača”, Budućnost Voli trebala bi da ugosti novog ABA ligaša, ekipu Splita. Termin meča biće naknadno određen, za period od 18. do 21. septembra. Potom će već u narednom kolu, sredinom sedmice koja slijedi, Podgoričani gostovati Partizanu u Beogradu, u velikom derbiju.

Do prvog vikenda oktobra biće odigrana već četiri ABA kola. To jasno sugeriše, koliko je bitno da ekipa ima što bolje pripreme za uvodni dio izazovne sezone pred nama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Clasic
Gost
Clasic

Ima li sto od Todorovica ili covjek ceka Lakerse da go pozovu . Ajde dogovorite se potpisite 2 godisnji ugovor da stavimo tacku.

Send this to a friend