Košarka Budućnost upisala 12. trijumf u ABA ligi

Plavi u posljednjoj četvrtini slomili otpor Mege

Košarkaši Budućnosti Voli savladali su Megu Bemaks 90:76 u susretu 16. kola ABA lige.

Izabranici Petra Mijovića upisali su 12 pobjedu u sezoni, ostali na korak iz vodećeg Partizana (13-3) i stekli izgledne šanse da ubrzo obezbijede plasman u plej-of.

Budućnost se mučila tri četvrtine sa mladom i talentovanom ekipom iz Srbije, da bi u posljednjoj dionici sjajnom odbranom i poenima iz tranzicije stekli nedostižnu prednost.

Mega je uvodni kvartal dobila 26:17, a gosti su bili u vođstvu i na polovini susreta (41:45).

Serijom 8:0 na startu nastavka Podgoričani su prvi put poveli na večerašnjoj utakmici u SC Morača, ali tim Dejana Milojevića držao je priključak do kraja treće dionice.

Uslijedila je nova serija “plavih”, ovog puta 12:0, nakon čega Mega nije imala snage da se vrati u meč.

Blistao je Džastin Kobs sa 24 poena, sedam asistencija i pet skokova. Pratili su ga Šon Kilpatrik sa 19 i Danilo Nikolić sa 12 pogodaka.

Duel je zbog prehlade propustio Nikola Ivanović, a prve minute u sezoni, nakon oporavka od teške povrede, upisao je Igor Drobnjak.

Na drugoj strani, ponovo je dominirao naš Marko Simonović sa 23 poena i šest uhvaćenih lopti.

Budućnost za sedam dana ide na noge Ciboni, dok će Mega biti domaćin Krki.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PROSJECNO RADIM
Gost
PROSJECNO RADIM

Onaj Kilpatrik veze nema,nista pogodit ne umije’ nasi momci griju klupu a ovi A eri rupe moraju odradit po dvadesetak minuta najmanje…

Maestro
Gost
Maestro

Bgm Kilpatrik sinoć solidno odigrao, pogotovo drugu četvrtinu.. A Cobbs fenomenalno

Bulat
Gost
Bulat

Ovo nocas je daleko od nivoa play-off ABA lige.Pobjeda vise na greske protivnika i njihovo zalijetanje nego na sistem i koncepciju.Ovako ne moze protiv ovih najjacih.

Green
Gost
Green

Bravo, navijači. Bilo je jako važno da večeras ‘Morača’ bude inspirativna. Momci su igrali s pola snage i s malo volje, falila je energija Nikole Ivanovića, ali u posljednjoj četvrtini su lako, uz dosta grešaka, došli na +14. Ova ekipa ima kvalitet za titulu, to je jasno kao dan.

Migo
Gost
Migo

Ima kvalitet za titulu? Jeei gledao Partizan i plus 30..fmp na poluvrijeme 21 kos??? “😂😂😂

izbacitZvezdanu
Gost
izbacitZvezdanu

idemo bre crnogorski klubovi gaze… ove godine u play off buducnost – partizan – cedevita – mornar!!

gazi MILO
Gost
gazi MILO

bravo majstori samo tako nastavite da dolazite iz 2u1.. i svi cemo se voljeti i radovati.. a kvota top!!!

Bojan
Gost
Bojan

Bravo plavi 🙂

Maestro
Gost
Maestro

Super što smo dobili. Ali jakva je ovo nepravda prema Mejersu!? Čovjek vazda pošteno odradi svoje, precizan sa bacanja, i nema minuta za njega. Još ga sredinom četvrtine pošalje na zagrijavanje, kao da je u pitanju fudbal, i ostane mu da se zagrijava do kraja utakmice. Moraju se svi uklkučiti da bi bili tim!

Baki
Gost
Baki

Cudna je ova pozicija oko drugog centra , Mijovic mora da odluci oce li to da bude Mejers ili Nikolic , ili Barovic koji se vraca ne moze jednu utakmicu da igra samo Nikolica , drugu samo Mejersa ne moze ekipa u ritam da udje.

Maestro
Gost
Maestro

Mislim da može nekad proba sa Hasanom Martinom na 4 i Mejersom ili Nikolićem na 5.. Svakako ne treba držati istog centra duže od 5-6 minuta u igri, jer se umaraju brže. Ali dobro, da ne filozofiram previše.. dobili smo, ali mora to još da se utegne

delboj
Gost
delboj

Najsrecniji bi bio, da ove godine, Hasan seckati potpise ugovor makar na jos jednu godinu. A sve ostalo, ako i sto bude, je bonus.

Migo
Gost
Migo

Jedva Megu dobili koja je vodila poluvrijeme, kraj trece cetvrtine? Mijovicu ostani da se igramo.. 🤓

izbacitZvezdanu
Gost
izbacitZvezdanu

majstiore moram da te razocaram.. ove sto dolaze iz 2u1 su budzet za bombu od pojacanja za plej off samo polako.. a i mega je BEMAX znaci nas klub, mora se malo pomoci i pogurati.. a toj sto je ti volis coj cemo da ga uguramo ako dodje do play offa!!!!!!! nego vi cete izaci iz lige do tad… !!… Više »

Migo
Gost
Migo

Partizan ce vas pregazit ko plitak potok.. Kakva Zvezda

Migo
Gost
Migo

Ma da na kladionicu 2 u 1 to je opasna kvota.. Sjedi zivota ti

Migo
Gost
Migo

Mega bemax to je TVOJ klub.. Sto se palis odma

PG zezanje
Gost
PG zezanje

Mega se zadnjih nekoliko kola očajnički bori zbog ispadanja. Namučila CedOlimpiju u gostima, dobila Igokeu u gostima. Pronašla je neku igru. Za razliku od gostovanja Mege u Ljubljani, gdje su bili produžeci Budućnost je ovdje izašla na debelu razliku, čim je malo dodala gas. 🙂

Send this to a friend