Košarka

Pobjeda nad Karpošom ovjerila bi plasman u plej of

foto: ABA liga

Pamte u Budućnosti dobro poraz 77:71 od Karpoš Sokola, prvi u sezoni ABA lige, 12. novembra u Skoplju. Rana je bila duboka, zamalo fatalna za ambicije Podgoričana u regionalnom takmičenju. Sada su „plavi“ dovoljno jaki i spremni za revanš Skopljancima.

Poslije te utakmice trener Vlado Šćepanović je neočekivano napustio klupu „plavih”. Nasljednik Zuros je donekle uspio da vrati stvari na pravi kolosjek, ali utisak o dobro odrađenom poslu biće potpun tek nakon posljednjih pet kola regularnog dijela sezone. Prva od pet prepreka je subotnji meč sa Makedoncima.

“To što smo poraženi u Skoplju u novembru, neočekivano i na onakav način, kao i sve što se kasnije desilo, je veliki motiv za nas pred subotnji duel. I ne samo to, jer smatramo da smo svakako kvalitetniji od nezgodnog Karpoša. Viza za plej-of je praktično u džepu, biće i teorijski obezbijeđena ukoliko slavimo”, rekao je Zoran Nikolić, centar Podgoričana.

Za Nikolića, posebna je satisfakcija to što je centarska linija dokazala kvalitet nakon odlaska Šona Džejmsa iz tima.

“Bili smo opterećeni očekivanjima, a posebno u posljednjem meču protiv Cibone i naročito u trećoj četvrtini smo pokazali kvalitet i koliko smo napredovali. Žestoko smo radili, polako se privikavamo na sistem trenera Zurosa i rezultati su stigli. Želimo niz pobjeda do kraja regularnog dijela sezone i tom cilju smo posvećeni”,  rekao je Nikolić.

Nikšićani Nikolić i llić, uz Cetinjanina Popovića trio je mladih reprezentativaca Crne Gore koji dobijaju sve više šansi u Zurosovoj rotaciji.

“To me posebno raduje, vjerujem da je i odlična stvar za crnogorsku košarku. Do sada smo šanse koristili dobro, nadam se da ćemo nastaviti da opravdavamo povjerenje. Zadovoljni smo, sveukupno atmosfera u timu je i mnogo bolje nego tokom niza poraza u decembru, što je i prirodno”,  zaključio je Nikolić.

Kompletan prihod od ulaznica za meč u subotu u ,,Morači“ biće uplaćen u fond za pomoć djeci oboljeloj od kancera, a karte po cijeni od dva eura biće u prodaji u petak na šalteru podgoričke dvorane, od podneva.

Send this to a friend