Košarka

Pobjeda nad Srbijom velika stvar za sampouzdanje ekipe

Ukropina, foto: wpolo.me

Vladan Spaić i Aleksa Ukropina zadovoljni su izdanjem i pobjedom protiv Srbije iako meč nije imao rezultatski značaj.

“Ajkule” su savladale velikog rivala 16:14 za peto mjesto na Evropa kupu.

“Iako je bila utakmica bez rezultatskog značaja, za nas je ipak bila važna, jer smo pobijedili evropskog prvaka. Kada slaviš i na treningu znači dosta. Nama će ovo puno značiti na polju samopouzdanja”, rekao je Spaić.

Žrijeb za SP?

“Teška grupa, ali nas možda kasnije čeka nešto lakše ukrštanje. Ali, gledamo sebe, pokušaćemo da se što bolje pripremimo, da budemo maksimalno spremni i da zabilježimo dobar rezultat”, istakao je Spaić.

Trijumf nad selekcijom kakva je Srbija, uvijek znači.

“Lijepo je pobijediti neku ekipu kao što je Srbija. Dugo nijesmo imali trijumf protiv njih. Iako utakmica nije imala rezultatski značaj dali smo sve od sebe. Njih je uvijek jako teško pobijediti. Ova utakmica će nam dobro poslužiti u analizi onoga što dolazi, oni su i u grupi sa nama na Svjetskom prvenstvu. Vidjeli su sigurno da moraju da pruže maksimum protiv nas. Nažalost nijesmo ispunili zacrtano na ovom turniru, ali slijede ljeto i pripreme, i siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za ono glavno. Što se mene tiče, oporavak još traje, nijesam još na pravom nivou, ali zadovoljan sam jer je danas bilo mnogo bolje nego prethodnih dana”, poručio je Aleksa Ukropina.

Send this to a friend