Košarka Budućnost Voli gostuje Cedevita Olimpiji

Pobjeda u Ljubljani značila bi ogroman korak ka četvrtfinalu Evrokupa

U slučaju pobjede u gostima Cedevita Olimpiji, večeras (20.30) u Ljubljani, Budućnost Voli bi već nakon dva kola Top 16 faze Evrokupa bila sa odličnim šansama za plasman u četvrtfinale.

Ovaj meč je, zato, ne samo izuzetna prilika za uspjeh u evropskom takmičenju, već i šansa da se serija teških utakmica u gostima otvori na najbolji način. Protiv svježije i kvalitetne ekipe Jurice Golemca, ,,plavi” obećavaju ozbiljan pristup i žestoku borbu. Kao i u pobjedama nad Burgom i Partizanom, u mečevima odigranim prethodne sedmice.

“Cedevita Olimpija je zaista dobar tim. Sa njima smo igrali u predsezoni, znamo da imaju izuzetno talentovan roster. U dobroj seriji su trenutno, očigledno lošiji u Evrokupu ali u ABA igraju na visokom nivou”, rekao je Melvin Edžim, krilo ,,plavih.

Kanađanin je istakao da duel sa Cedevita Olimpom iziskuje pristup sa minimumom propusta. Budućnost Voli na ovom gostovanju mora pokazati visok nivo forme. Već u čevrtak u Ljubljani ove rivale očekuje novi meč, ali u ABA ligi ranije odložena utakmica 5. kola.

“Moramo držati igru na nivou koji smo pokazali protiv Partizana, kako u utorak tako i u petak protiv njih u ABA ligi. Čeka nas serija teških mečeva, moramo ostati fokusirani, potruditi se da se što bolje pripremimo. I da učinimo sve što je do nas. Brinemo prije svega o našoj igri, da pokažemo ono najbolje što znamo da već možemo. Ciljevi u pripremi za ove mečeve su vrlo jasni”, dodao je Edžim.

Trener Petar Mijović istakao je da su važni trijumfi u posljednjoj sedmici ekipi pružili dozu bitnog samopouzdanja.

“U dobrom raspoloženju, nakon dvije jako važne pobjede protiv Burga i Partizana, idemo na put od tri vezane utakmice van Podgorice. U ovim okolnostima, Cedevita Olimpija je sigurno u blagoj prednosti, jer nijesu igrali prethodni meč ABA lige, imali su mnogo više vremena nego mi za pripremu meča. Sa te strane blaga prednost je na njihovoj strani”, kazao je Mijović.

,,Plavi” vjeruju u svoj kvalitet, na meč u Ljubljani stižu sa pobjedničkim ambicijama. Ekipa ulazi u seriju teških mečeva na strani, nakon dva duela sa Cedevita Olimpijom slijedi gostovanje moćnom Virtusu u Bolonji. Do meča sa Virtusom u Podgorici, spektakla u ,,Morači protiv prvog favorita Evrokupa, igraće se isključivo utakmice na strani.

“Mi smo u dobrom ritmu, izašli smo iz dvije dobro odigrane utakmice. U kompletnom sastavu nadam se da ćemo pronaći opcije da u specifičnim okolnostima pripremu odradimo na najbolji način”, dodao je Mijović.

Ekipa ne odstupa od bazičnih ciljeva postavljenih u igri i za ovu utakmicu, bez obzira na specifičnosti protivnika…

“Kroz dobar pristup, dobru energiju i koncentraciju, kroz fokus na zadatke tokom 40 minuta meča, tražićemo put do pobjede”, zaključio je Mijović.

Već u četvrtak od 19 časova ,,plavi” će nastupiti u novom meču protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani, s razlikom da se radi o ranije odloženom meču ABA lige.

Send this to a friend