Košarka Naši košarkaši okupljaju se u Podgorici

Počinju pripreme za Mundobasket

foto: FIBA

Pripreme naših košarkaša za prvi istorijski nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini počinju danas u glavnom gradu.

“Crveni” će prvu sedmicu rada provesti u Podgorici, a taj period za stručni štab biće važan, kako bi se utvrdilo stanje forme igrača nakon duže ljetnje pauze.

“Svi igrači su potvrdili dolazak na prozivku. Zadovoljan sam zbog toga, izuzetno je važno da u najjačem sastavu krenemo put Kine. Nadamo se da će nas tokom rada povrede zaobići i da ćemo zaokružiti pripreme maksimalno spremni”, istakao je selektor Mitrović.

Očekuje se da u nekoliko uvodnih dana priprema, zbog privatnih obaveza i u već utvrđenom dogovoru sa selektorom, nekoliko prvotimaca preskoči treninge.

Prije svega radi se o Bojanu Dubljeviću i Dereku Nidamu, kao i Nikoli Vučevicu, koji ima obaveze po NBA ugovoru u Orlandu.

Nacionalni tim će od 1. do 14. avgusta boraviti u Kolašinu i raditi u žestokom ritmu. Potom, od 15. do 17. avgusta, “crvene” čeka nastup na jakom turniru u Francuskoj (rivali domaća selekcija, Argentina i Brazil).
Već 20. avgusta crnogorska reprezentacija putuje u Kinu, gdje će odigrati tri pripremne utakmice.

U grupnoj fazi Crna Gora igraće protiv Grčke, Novog Zelanda i Brazila. Rezultatski rasterećeni, “crveni” mogu biti izuzetno opasan rival za favorite.

“U Kinu ne idemo samo da bi učestvovali, iako je već samim plasmanom na Mundobasket ostvaren istorijski uspjeh. Za nas će svaka utakmica biti kao finale”, rekao je selektor Mitrović .

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laki
Gost
Laki

Sto ce nam Vucevic. Da ga gledam kako mulja onu zastitu za zube cijelo vrijeme i da gleda kako ce ugrabit da ode na meceve Srbije.

...
Gost
...

Bez Sehovica na prvenstvo molim vas!

Kloputen
Gost
Kloputen

Daaarooo, tri tačkice…

Send this to a friend