Košarka Sportski projekat u glavnom gradu Crne Gore

Podgorica je nova lijepa priča crnogorske i regionalne košarke

foto: kscg.me

Sezonu koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa ubjedljivo su završili na prvom mjestu Druge crnogorske lige, naredne će biti član elitnog ranga, a vrlo vjerovatno i Druge ABA lige.

Dileme nema košarkaški klub Podgorica će biti pravo osvježenje na crnogorskoj i regionalnoj sceni. Sjajni projekat forsiranja mladih igrača prepoznao je Zoran Kašćelan i upravo je to jedan od razloga što je mladi stručnjak i doskorašnji trener Lovćena dogovorio saradnju sa novim prvoligašem.

Na početku razgovora, popularni Zola nije želio da komentariše nastup u drugorazrednom regionalnom takmičenju jer još uvijek ništa nije zvanično.

“Cijela situacija je prenesena drugačije. Aplicirali smo za ‘vajld kard’, kao što će sigurno i drugi klubovi uraditi. Čekamo odluke, a sve će biti poznato u narednih desetak dana. Vjerujemo da možemo da dobijemo mjesto, ali je to stvarno daleko od zvaničnog. Drago mi je da želimo da idemo naprijed. Ali, kakva god odluka da bude, plasman u Drugu ABA ligu neće promijeniti naš identitet”, rekao je Kašćelan.

A, taj indentitet je razvoj mladih i talentovanih igrača koji predstavljaju budućnost naše košarke.

“Želimo da se igrači razvijaju kako klub raste. Imamo fantastične uslove za rad, rijetko ko u regionu ima ovakve. Dvoranom i svim propratnim detaljima bi se podičio svaki učesnik Evrolige. To je jedan od glavnih motiva što sam se odlučio za ovu priču. San svakog trenera je stvaranje igrača, zadovoljstvo je raditi sa njima”, ističe Kašćelan.

Zbog svega toga rezultat neće biti u prvom planu. Tridesetčetvorogodišnji trener zna da ništa ne može preko noći, već da je to rad na duže staze.

“Trebaće strpljenja, ne ide to baš lako i mi svjesno ulazimo u tu priču. Želimo da budemo baza perspektivnih igrača. Uz tu seniorsku ekipu, biće organizovan rad i sa mlađim kategorijama. Cilj nam je da se napravi baza iz koje će izlaziti dobri igrači u kojoj će svi da napreduju i koja će stvoriti mnogo košarkaša koji će biti nosioci seniorske reprezentacije u budućnosti”.

Prošle sezone, koja je prekinuta, Kašćelan je bilježio sjajne rezultate sa Lovćenom. A, tim koji pobjeđuje se ne mijenja, pa će u Podgorici sarađivati sa istim ljudima Rade Petrić, Nemanja Marković i Nikola Bulatović. Vrijeme provedeno na klupi kluba u kojem je napravio prve košarkaške korake mnogo je značilo.

“Baš puno. Poslije četiri godine sa ženske sam odlučio da pređem na mušku, što je ogroman prelaz. Ali, nijesam imao dilemu, prihvatio sam, jer sam bio siguran u sebe i svoj kvalitet. Rezultatski smo ispunili ciljeve koji su bili postavljeni ispred nas. Jedan od najvećih dobitaka svakako je iskustvo, igrali smo dva takmičenja, odigrali 45 utakmica. To iskustvo će mi mnogo značiti na planu samopouzdanja”, nema dilemu rođeni Cetinjanin.

Nakon Lovćena, Podgorica. Nešto sasvim drugačije, mnogo veća odgovornost…

“Priča sa Lovćenom je bila zamišljena kao trogodišnji projekat. Ali, zbog svih dešavanja u klubu, izlazak sponzora, nesuglasice… Već negdje na polusezoni smo znali da ta priča neće imati nastavak. Ja kao mladi trener želim da imam kontinuitet i Podgorica je prava stanica za tako nešto. Veliki izazov je ispred mene, želim da momci iskoriste moj rad, ja njihov talenat i da svi imamo korist od toga”, ističe Kašćelan.

Sezona je završena, pa čelnici Podgorice sa stručnim štabom imaju sasvim dovoljno vremena da sklope mozaik za narednu sezonu. Međutim, već sada je jasno da će dres Podgorice nositi Ognjen Mićović, Vasilije Vučinić, Marko Kovačević, Janko Bulajić, 17-godišnji Makedonac Filip Nakov. A, jedan od onih koji će pomoći iskustvom je Miloš Koprivica. Bivši centar Partizana i Mege je prošlog ljeta stigao u Lovćen, trebalo je da bude prvi centar, ali je doživio tešku povredu.

“Njemu će to biti prilika da se vrati u život, a nama dobro da imamo nekog iskusnijeg. To je za sada to, ostalo ćemo u hodu rješavati. Roster će većinom činiti mlađi igrači, a imaćemo i par iskusnijih koji će sve to da povežu. Ali, o tom potom, dugo je ljeto”, poentirao je Zoran Kašćelan.

Sjajan projekat, fenomenalni uslovi, mlada ekipa na čelu sa kvalitetnim i mladim trenerom… Podgorica će biti pravo osvježenje za sve ljubitelje magične igre pod obručima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peja
Gost
Peja

Baravo

Pero Lovcen
Gost
Pero Lovcen

Prelijepa priča, ne znaju kako su ušli u prvu ligu ( tj. znaju pola utakmica su im sudije dobile ). Ali pare vrte gdje burgija neće. Sad ko god ima para može da igra koju oce ligu. A Kašćelan je izdao Cetinje.

Pajo
Gost
Pajo

Aoooo… ugrozeni grade. Valja li vama iko?

PG CG
Gost
PG CG

Ahhahaha, Cetinjani. Uvijek neka komedija sa vama. 😂😂😂

Send this to a friend