Košarka

Podgorica savladala Slogu za prvi trijumf u regionalnom takmičenju

ABA2 liga

Košarkaši Podgorice savladali su večeras Slogu iz Kraljeva 77:66 u okviru 4.kola ABA 2 lige.

Podgorica je u drugom meču drugog turnira regionalnog takmičenja u Sarajevu uspjela da do prve pobjede stigne nakon serije 10:0 u posljednja dva minuta.

Sam početak nekako je nagovijestio da će se gledati izjednačen meč. Istina, Sloga je serijom 8:0 za nepuna dva minuta uspjela da se prvi put odlijepi – 12:4.

Nakon trojke Paunovića tim iz Kraljeva je u 7.minutu imao +7 (21:14), ali je u finišu prve dionice Podgorica preko Vujića i Fofane uspjela da se vrati – 21:20.

Upravo je reprezentativac Švajcarske uspio u 13.minutu da donese prednost Podgorici (24:23), nakon čega se gledao period “koš za koš”, da bi Sloga na velikom odmoru imala vođstvo 39:35.

I u nastavku se gledao izjednačen meč i samo povremeni bljesak jednog od dva tima, koji su se mijenjali prednosti, ali nijesu mogli do značajnije prednosti.

Preko Bejhursta u 24.minutu Podgorica je opet okrenula rezultat (43:41), ali je vrlo brzo srpski tim ponovo stekao +7 (54:47). Sloga je predvođena Zoranom Paunovićem posljednju dionicu dočekala sa prednošću 57:53.

Podgorica je igrala dobru odbranu, u napadu često tražila rješenje preko Vujića, koji je nakon dvije sjajne asistencije Bejhursta donio egal u 32.minutu – 57:57. I, sredinom posljednje dionice Podgorica je uspjela da serijom 9:0 (trojka Brnovića, te poeni Anđušića i Fofane) čime je povela 66:60 na 4.22 prije kraja.

Ali, baš kao tokom cijelog meča ta prednost nije značila mnogo, Sloga je brzo uspjela da priđe (66:67), ali je onda u jako bitnom momentu Marko Kljajević bio precizan van linije 6.75 – 70:66. Podgorica je u finišu bila bez Fofane i Vujisića, zbog pet ličnih grešaka, ali se nije predavala.

Sloga je u finišu promašila šest vezanih bacanja, zatim je i Kljajević propustio dva penala, ali ne i Brnović koji je sa linije bacanja uvećao prednost (72:66) na 73 sekunde do kraja. Sve dileme otklonio je Kljajević na 15 sekundi prije isteka vremena kada je pogodio uz faul za 75:66.

Kod Podgorice najefikasniji bio je Mladen Vujić sa 19 poena, uz 7 skokova, Selim Fofana dodao je 15, a meč viner svakako je Marko Kljajević koji je ubacio 14 od čega sedam vezanih u finišu kada se lomio meč, dabl dabl učinak imao je Danilo Brnović (po 10 poena i skokova), dok je Bejhurst Ludovic postigao 9, uz po 6 skokova i asistencija, po 4 su postigli Filip Anđušić i Viktor Vujisić, te Vladan Kaluđerović 2.

Za kraj turnira u Sarajevu Podgorica će u subotu igrati protiv ekipe TFT iz Skoplja.

Send this to a friend