Košarka Košarkaši Budućnost Volija večeras (21h) igraju protiv Zadra, u meču 20. kola ABA lige

Jači trening pred meč sezone

Između dva ključna meča u evropskoj avanturi stiže meč u kojem su na papiru favoriti, ali to moraju opravdati na terenu i napraviti dobru uvertiru za utorak i meč sezone, za sada. Košarkaši Budućnost Volija u 20. rundi ABA lige dočekuju Zadar (subota, 21h, RTCG 2).

Za izabranike Dejana Milojevića, kojem je ovo ABA debi u “Morači”, biće ovo još jedan od duela koji je nevjerovatno važan u sve luđoj borbi za plej-of. Zadrani su na dnu tabele i sve osim trijumfa biće veliki neuspjeh i korak nazad. Znaju to svi u redovima “plavih” koji su spremni za 14. trijumf u sezoni. Biće ovo prvi međusobni duel ovih ekipa ove sezone, nakon što je onaj iz prvog dijela (sedmo kolo) odložen zbog pozitivnih slučajeva u crnogorskom šampionu.

“Zadar je čvrsta ekipa, protiv koje moramo da odigramo maksimalno požrtvovano da bismo ostvarili pobjedu”, rekao je Milojević u najavi meča.

Zadar u Podgoricu stiže iz Bara, gdje je u četvrtak izgubio od Mornara i prekinuo seriju od četiri vezane pobjede (jedna službeno protiv Primorske). I u tom meču pokazao je da može biti izuzetno neugodan protivnik. Međutim, kvalitet i tradicija, koja kaže da hrvatski predstavnik nije slavio u Podgorici 15 godina, na strani su Budućnosti.

“Jesmo favoriti, a nadam se da će energija biti na željenom nivou i da će odbrana biti bolja nego na nekim prethodnim mečevima”, istakao je Milojević.

Zbog gustog rasporeda, manjka mečeva (Budućnost ima tri odložene) i žestoke gužve na vrhu tabele svaki naredni meč za “plave” je kvalifikacioni. Pobjede u duelima sa ekipama kao što je Zadar su zlata vrijedne.

“Nezgodan meč je ispred nas, oni su protiv Mornara pokazali da su opasni, tijesno su izgubili. Mi smo u dobrom momentu, vezali smo dvije pobjede, vjerujem da ćemo nastaviti niz”, poručio je Zoran Nikolić.

Send this to a friend