Košarka

Pogledajte novi, moderni izgled SC Morača specijalno za Evroligu

KK Budućnost Voli predstavio je projekat za povećanje broja sjedišta u SC Morača, što je jedan od najvažnijih uslova za nastup u Evroligi iduće sezone.

Kako bi obezbijedila neophodan kapacitet od minimum 5000 stolica, uprava novog regionalnog šampiona postaraće se da doda dvije montažne tribine, iza koševa.

foto: CdM

Galerija koja će biti ispod semafora brojaće blizu 900 sjedišta, a na suprotnoj strani, na montažnoj tribini, moći će da stane oko 400 gledalaca.

“Dobili smo pohvale Evrolige da smo maksimalno dobro iskoritili pethodnih nekoliko sedmica i mislim da ćemo stići da završimo sve do kraja avgusta, kako smo i planirali. Ovim projektom ukupno dobijamo blizu 6000 sjedišta, što je mnogo više nego što zahtijevaju propisi Evrolige. Radi se i sređivanje parketa, renoviranje svlačionica, nova rasvjeta i izgradnja VIP salona. Svakodnevno smo u poslu, komunikaciji sa Evroligom i kao što smo najavili na proslavi titule sve ide mnogo bolje nego što smo očekivali”, rekao je prvi čovjek Budućnosti Dragan Bokan.

Glavni projekat na adaptaciji SC Morača standardima Evrolige radiće arhitekta Mladen Đurović.

„Prije svega želim da afirmišem ulogu Glavnog grada koji je odvojio značajna sredstva za održavanje ovog vrijednog objekta sportske ingrastrukture. U Crnoj Gori smo tokom posljednjih deceniju-dvije napravili mnogo vrijednih objekata sportske infrastrukture, ali ne bih rekao da smo imali uvijek odgovarajuću politiku održavanja, tako da se često događalo da u veoma kratkom roku ti objekti budu ruinirani i da vremenom mnogo prije nego što je to prirodno postanu neupotrebljivi za svoju osnovnu funkciju. Glavni grad uspostavlja jednu novu praksu. Obezbjeđuje sredstva za održavanje i za rekonstrukciju“, poručio je danas predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Milo Đukanović, prilikom obilaska kompleksa Sportskog centra „Morača“.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Obilazeći gradilište gdje se odvijaju radovi na rekonstrukciji Male sportske dvorane, on je izrazio zadovoljstvo što se kroz realizaciju ovog projekta afirmiše i nova praksa partnestava, uključujući i javno-privatno partnerstvo.

„Košarkaški savez dobio je koncesiju na određeni broj godina od Glavnog grada. Rekonstrukcijom ovog prostora, koji je godinama bio neupotreljiv, dobićemo malu sportsku dvoranu. Mislimo da je to jako potrebno sportistima i Glavnog grada i Crne Gore. Veoma često je velika dvorana preskupo mjesto za odigravanje određenih sportskih događaja i potrebana je bila i mala dvorana. Reonstrukcijom ove dvorane dobijamo mjesto gdje će se odigravati košarkaški, odbojkaški, rukometni, susreti i dobijamo dvoranu sa otprilike oko 2.200 mjesta, što će biti primjereno za mnoge sportske događaje koji će su u budućnosti događati u Glavnom gradu“, istakao je Đukanović.

Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Predsjednik Đukanović je naglasio da je potpisivanjem ugovora sa Glavnim gradom, Košarkaški savez se obavezao da realizovati investiciju koja je vrijedna око 4,5 miliona eura, u saradnji sa sponzorima, koji su obezbijedili novac da bi za uzvrat imali određena prava, a sve u funkciji košarkaškog sporta.

Foto: PG Biro

„Ovdje će, dakle, biti hram crnogorske košarke sljedećih 20 godina i zadovoljstvo je da možemo da vidimo da se radovi dobro odvijaju, da je realo planiran rok završetka investicije – do kraja ove godine i ja vjerujem da ćemo imati jedan novi kvalitetan sadržaj sportske infrstrukture za razvoj sporta u glavnom gradu i u Crnoj Gori“, zaključio je Đukanović.

Foto: PG Biro

„Zahvaljujem predsjedniku Đukanoviću što je podržao inicijativu Glavnog grada, jer to je naša obaveza budući da je Podogrica grad mladih, grad sportista, univerzitetski centar, što je nama koji radimo u gradskoj upravi dodatna obaveza da posvećeno radimo na stvaranju što boljih uslova za razvoj sporta, za ulaganje u sport i stvaranje najbolijh mogućih uslova za trening i takmičenje naših sportista koji to zaista zalsužuju svojim rezultatima, posebno van granica naše zemlje na međunarodnim takmičenjima, jer tako na najbolji način predstavljaju našu državu Crnu Goru“, istakao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Stijepović je pomenuo i da je Grad radio na natkrivanju vaterpolo bazena, te otvaranju varerpolo plivačkog kluba.

Foto: PG Biro

„To je investicija vrijedna 2.200.000 eura i tako smo raširili bazu za razvoj plivačkog i vaterpolo sporta, omogućili našim vaterpolistima da ugoste svoje kolege iz drugih zemlja i budu domaćin prestižnih međunarodnih takmičenja. Ova sala je takođe nešto što će služiti u te svrhe, jer će omogućiti da dvoranski sportovi dobiju više prostora i za treninge i za takmičenja, a nakon ovog događaja idemo da vidimo i kako ćemo rekonstruisati veliku salu u okviru Sportskog centra kako bi se u njoj mogle odigravati utakmice Eurolige. Dakle, mi smo u prethodne četiri godine u sport u glavnom gradu uložili preko 22 miliona eura i ne samo kada je u pianju profesionalni sport. Uložili smo puno i kada je u pitanju rekretaivni sport za potrebe naših rekreativaca i sugrađana, izgradili 15 sportskih poligona, na desetine rekonstruisali, ugradili 24 sprave za vježbanje na otvorenom… Ovo je naša misija u kojoj istrajavamo i nastavićemo da i ubuduće ulažemo u naš sport i sportiste, oni to zaslužuju svojim reziltatima, a Grad ima potencijala i kapaciteta da odgovori toj svojoj obavezi“, zaključio je Stijepović.

Foto: PG Biro

Rekonstrukcijom male sale SC, koju Glavni grad realizuje u partnerstu sa Košarkaškim savezom Crne Gore, vrijedne preko 4,2 miliona eura, Podgorica će do kraja godine dobije novu multifunkcionalnu dvoranu sa 2200 mjesta, površine 4.970 kvadratnih metara, sa najmodernijim pratećim sadržajima, što će biti još jedan novi reprezentativan sportski objekat u sklopu SC Morača. Osim postojećih tribina uvode se sa sve četiri strane dodatne tribine. Na taj način Podgorica će imati još jedan prostor za dvoranske sportove poput košarke, odbojke, rukometa, malog fudbala i borilačkih sportova čime će se rasteretiti velika sala SC i stvoriti komforniji uslovi za trenažne procese i odigravanje zvaničnih utakmica za veći broj sportskih kolektiva. Takođe, nova sala će imati i montažno-demontažni bazen i mnogo pratećih sadržaja po evropskim standardima. U dvorani je posebno mjesto predviđeno za medije. Riječ je o galeriji za novinare koja će biti smještena iznad tribina. Takođe, prvi put u Crnoj Gori, u sali će biti instalirane i kamere koje će pružiti mogućnost praćenja utakmica i koncerata putem interneta, a dvorana će imati najmodernije svjetlosne i zvučne kompjuterizovane efekte, pa će poslužiti i za organizovanje koncerata klasične muzike, što do sada nije bilo moguće izvesti u Crnoj Gori.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miomir M
Gost
Miomir M

Je li Dmitrović dao aferim na rekonstrukciju

ljuta
Gost
ljuta

A KAČAVENDA NAŠ PATRIJAH SRPSKI

Neko
Gost
Neko

Ja samo vidjeh slike Bokana i Mila 😀

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Ljuta koje jači spanija ili portugal 😂

Mikison
Gost
Mikison

Sto je pomama kada ste osvojili ligu sampiona ,a ne dodali 200_300 stolica.I ovo ce trajati isto kao onda kad dodjose Tomasevic,Brkic…te ih platise grbnim parama pa od tada do sad trt.

Euroleague
Gost
Euroleague

A zasto se ne igra u Verde Komplex ova Evroliga? Mogli su vala i na Udege kakvi kos zakacit. I obavezno Blazo u prvu petorku. Vala su zaduzili toliko.

Rade007
Gost
Rade007

Sranje ako će bit montažno i trenutno. Treba da se poveća kapacitet zauvijek.

Nick
Gost
Nick

Svaka cast…samo neka se to uradi…da gledamo vrhunsku kosarku…zasluzili su i momci iz Buducnosti i navijaci…one finalne utakmice su bile zaista nesto posebno i nadam se da ce i ubuduce biti takvih dogadjaja u nasem gradu…utakmice reprezentacije i one kosarkaske su momenti kada nas grad dobija neke odlike evropskog grada…zato samo naprijed…ne osvrtati se na smarace koji bise vole da… Više »

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Uzmite kredite kod mene u invest banku da ne propadnem sa bankom jak sam mogu pomoći sportskim duhom.

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Podgoricani i cakane uzmite kod mene kredit. Jak sam a mogu pomoći oko sporta.

cikotić
Gost
cikotić

Moga bi iznad semafora još jedan red śedišta, za njih naplaćivat pola karte.

freeMNE
Gost
freeMNE

Bravo,6000 je za respekt!

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Momci ovdje je moj dom.

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Od 7 do deset dana mi dolazi da sam jedan od vlasnika invest banke ima nas tri porodice iz italije. Stiže mi faxom iz crne gore i tu stoji giancarlovo ime majkino ime i prezime i moje ime i prezime. A uzgred nemoj da vam dovedem maradonu da ga gledate u bar dok trenira mornar. 😂🖖💎

Sigurica
Gost
Sigurica

Što će ovaj Dmitrović tu… on i ekipa su nagrdili gradski stadion stubovima, tendama, ćoškovima,… Sigurnost, estetika, preglednost,… moraju biti na vrhunskom nivou… Ventilacija u sali je očajna sada a mogu misliti … kad zadimimo…5-6 000 ,…

Dmitrović
Gost
Dmitrović

Dmitrović je i projektovao SC Morača.

Dmitrović
Gost
Dmitrović

… Zato se ne mogu načuditi kako je nagrdio stadion …

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Ventilacija je dovoljna vjeruj mi na rijec,ali je problem sto se slabo ili uopste ne pali zbog troskova sto je sramota.zbog prirode posla sam na vecinu dogadjaja u sc i znam kad je paljena na pocetku besprekorno je radila kad je moraca puna.na zalost neko misli da tako ustedi.mora se staviti na maksimum i upaliti makar sat vremena ranije al… Više »

PG_man
Gost
PG_man

Ja prvo pomislih da je ovo neka animacija ovih Blues brothers-a, Becica I Abazovica. Reko da su vracajuci se tramvajem iz Zoo vrta posli na utakmicu Evrolige.

Titigrad
Gost
Titigrad

Sta se ovo pravi od sportskog skalamerila ispod semafora smjesno ovo nema nidje u evroligi

Zvek zivi
Gost
Zvek zivi

Dobro je da je poslije 30 godina konacno rijeseo da se zatrpaju oni zatvoreni bazeni koji nicemu ne sluze. Bar c ese sad dobiti koristan prostor. Jos d aima brata crnogorca koji ce konacno rijesit pitanje prokisnjavanja krova, i uz ovu novu rekonstrukciju velike sale, stvarno cemo imati sportski centar za ponos.

Miki E
Gost
Miki E

Ako bude ka na slike , super je !

PG_man
Gost
PG_man

A sto su se javili Covicevi pilici I dusmani svoje drzave, hahahaha, e blago vi u pamet. Radi Bokane da placu ovi bijednici I da gledamo nasu Crnogorsku ekipu u Evroligi, tamo dje joj je I mjesto.

Titigrad
Gost
Titigrad

Ajde nesprdaj se pokri se usima

PG_man
Gost
PG_man

Placi zajedno sa ostalim dusmanima I ne potpisuj se kao “Titograd”, nisi dostojan toga potpisa.

Kasirka voli
Gost
Kasirka voli

Pocrkasmo

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Sportski centar se raspada, kao što se sa slika može vidjeti. Ne bih ja sjedio na te montažne tribine, ni ispod njih.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

Bi ti da igra Zvijezda umjesto Buducnosti, ti I tvoji istomisljenici, ma necete toga gledati, ove rede.

Da, da...
Gost
Da, da...

Ništa ni ne trebaš. Ostani u Donju Moraču.

Preko Morace
Gost
Preko Morace

A covic jos broji stolice…😂😂😂

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Odlicna dvorana samo 4.5 manja od nase ha ha ha

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Od vaše??? HA ha. A koja je tvoja i čiji si ti?

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Ja znam a ti neznas mali piunu dps-a

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

A ti ne znaš, da napišeš ne znaš. Pročitaj Vujaklijin rečnik. Tamo piše da je delija turski vojnik.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Al nas grad 10 puta manji i opet igramo euro ligu …i nije u tim brojkama stvar bitno je da za koju godinu napravimo scepa paspalja itd itd …iskoristiti priliku da se napravi dvorana i napraviti uslove da ne zavisimo od stranaca da za 5 godina imamo svoje vrhunske igrace …

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Samo mastate nikad vise nema scepa, palja, pavicevica, radovica, ivanovica, vulja i ostalih jer ovo nije kk buducnost nego kk dps

Vučina
Gost
Vučina

Isto kao sto zvezda nije zvezda nego FMP 2.

Titigrad
Gost
Titigrad

Sta to naprica. Zasto nema Scepa, Palja i ostalih u buducnosti u upravi zato sto ovo nije njihov klub ovo je kk voli a oni nepozeljni kako su samo ispratii scepa ikonu buducnosti sramno

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Iskreno i ja bih volio da su tu legende buducnosti u svim sportovima.ali realnost je da ko daje pare njegova je poslednja kako drugima tako i nama.pa u nbe ladno klub presele iz jednog grada u drugi.nije da sam za to vec je jednostavno tako.usput i tada bi pola pg bilo da tu budu neki scepo,paspalj…a pola bi reklo sto… Više »

Bobo
Gost
Bobo

Koja je tvoje pošto vidim da si iz Pg-a?

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Arena to je moja dvorana

Titigrad
Gost
Titigrad

Svako nek navija i voli sto voli

Klara
Gost
Klara

Vase vase ha ha ha 😂😂😂😂

Titigrad
Gost
Titigrad

Pusti covica vise pazi bokana i ove oko njega

Rile
Gost
Rile

Je li ovo moguce. Kao kad od garsonjere oces da napravis trosoban stan. Je li ko pitao ispunjava li ova skalamerija standarde. Ne mogu se redjati stolice do besvijesti. Mora se voditi racuna i o kubikazi vazduha. Ovako bi covjek mogao spustiti lijane sa krova pa na njih montirati klupe. I najgore od svega, za ovakve skalamerije drzava nece zaliti… Više »

ZzTop
Gost
ZzTop

Pozdravi Covica

Delije Pg
Gost
Delije Pg

Pozdravlja te covic i zove da budes gost u nasoj dvorani na finalu evrolige

PG_man
Gost
PG_man

To kralju, brao ti ga. Kakvih jedanaesteraca odje ima.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Da nema arena sporta nikad u zivotu ne bi znao kako izgleda tvoja dvorana

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Da nemas kakvih 20 mil ..viska za novu dvoranu munjo …odlicno je ovo svaki pocetak je dobar i tezak naravno

Da, da...
Gost
Da, da...

Bogomi pričaš ka da će ovo koštat 100 miliona. A muči bruko. Ne izgore ti od koštanja, no što ćemo igrat LŠ.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Ajde lijepo da zabranimo sve sportove da srusimo sve sportske objekte,zatrpamo bazen,zabranimo sve koncerte osim lokalnih muzicara,spalimo sve sto podsjeca na sport i kulturu.zabrani no doceke nove godine zabranimo sve praznike i sva veseja.i onda cemo imati para da ne zivimo od 2 e. A druze jeste nemastina,jeste muka i pokradeno al ti bi i ovo malo sto imamo da… Više »

PG11
Gost
PG11

Bilo bi odlično da nema ovih stubova po donjem dijelu.

Dako smisle nešto i iskombinuju da se ne zaklanja pogled sjedištima dolje. Nije to nuklearna fizika.
Svuđe se ove stvari rješavaju kako treba bez kod nas.

realan
Gost
realan

Posto je meni kuci u blizini.da nece meni pomoc da stavim fasadu,da u kompletu bude sve ljepse,meni pogotovo ? 🙂

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Nemoj ti ranka majkin zlato da mi ceras devojčice budi dobra ti si majkino zlato. Može policija da proradi.

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Nemoj ranka beckino zlato da mi ceras devojčice moje nebrusene dijamante nije drugo moje dijete. Imaš ti muža oa kod njega idi za drugo dijete. Mečka je gadna može da uzvrati.

Oktopod
Gost
Oktopod

Pa ce bit poslije kad Dzoni da trojku u poslednjoj sekundi,sto bi onim momcima što padose s galerije..

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Cakane pazi što si rekao zato te glasam da ćeš pomoći građanima. 🖖

ANGOLA 💎💎
Gost
ANGOLA 💎💎

Super jeli finansijer država ili bokan.

Hm, hm...
Gost
Hm, hm...

A što je to sad važno? Neće ga ponijet ni Bokan ni država.

Damir
Gost
Damir

Opaaaa…VRH! Bas sam odusevljen 🙂

anonimus
Gost
anonimus

ko finansira ovo zna li se???

kumarilos
Gost
kumarilos

Ada onaj isti što drži oni.

HN-CG
Gost
HN-CG

A sto tebe zabolje,ti sigurno ni cent dao ne bi.Ko god daje u pametno ulaze na onaj svijet ponjet nece.Sta bi bilo da novu dvoranu prave kako bi poludio a ljubomorno zabrinuti.

kumarilos
Gost
kumarilos

namaži se jogurtom, izgorio si nešto

Klara
Gost
Klara

Onaj ko treba
COVIC

xXx
Gost
xXx

Bravo !!!!

Libe
Gost
Libe

Extra

Cuca Popovic
Gost
Cuca Popovic

Nemojte samo sliedit arhitekte najruznijeg Podgorickog stadiona u EU ,gdje se od stubova i koje kakvih zidova nista vidjet ne moze

Anonimus
Gost
Anonimus

Sve je super, ali na samom kraju članka da vam se omakne arhiteTKa…

fdfd
Gost
fdfd

Bombonica od dvorane

VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

E kako ce vruce da bude

Klara
Gost
Klara

Ne brinite radi se i nova ventilacijaaaaa

hrony
Gost
hrony

ovo izgleda top!
ok, kapiram da nisam arhitekta, al može li mi neko objasnit na koju je foru ova tribina ispod semafora “montažna”? 🙂

Milos
Gost
Milos

Ovo montazna se odnosi na ovu kapaciteta 400 sjedista, sto je iza kosa. Pazljivije citaj mozda onda nece trebati pojasnjenja

vesko nk
Gost
vesko nk

Ova ispod balkona je montažna možda teleskopska.

Dule
Gost
Dule

Haha pa ne mora da budes arhitekta, ne moras ni da zavrsis faukultet mislim da je dovoljna osnovna skola ili bar znanje da citas da shvatis da je se to odnosi na manju tribinu, ovu drugu 🙂

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Montazna moze da se sklopi i po potrebi kad treba mjesta da se razvuce

Beri Alen
Gost
Beri Alen

“uprava novog regionalnog šampiona postaraće se da doda dvije montažne tribine, iza koševa.” … Hrony zna da čita, koliko vidim. Jasno piše dvije montažne tribine. Tako da taj sarkazam na njegov račun nimalo nije na mjestu. A naravno da je samo tribina ispod novinarske lože montažna.

Send this to a friend