Košarka Cilj Cetinjana biće mjesto među četiri najbolje crnogorske ekipe

Pojačani Lovćen Bemax krenuo u pripreme za predstojeću sezonu

Košarkaši Lovćen Bemaxa počeli su pripreme za novu sezonu.

Pod novim imenom, zahvaljujući sponzoru, sa novim stručnim štabom, na čelu sa mladim Zoranom Kašćelanom, nekoliko pojačanja, cetinjski kolektiv i zvanično je počeo sa spremanjem za novu sezonu u kojoj će ponovo biti dio regionalne ABA 2 lige.

Klub je u odnosu na prethodnu, uspješnu sezonu, u pripreme ušao dosta ranije i sa zaokruženom finansijskom konstrukcijom već u ovoj fazi ljeta.

“Počeli smo sa radom, prvi trening odradili smo na Cetinju, a juče smo trenirali u “Bemax areni”. Imamo dva mjeseca do početka takmičenja i želimo da se što bolje pripremimo za narednu sezonu”, kazao je Zoran Kašćelan, novi trener Lovćen Bemaxa.

U odnosu na prethodnu sezonu Cetinjani su doživjeli nekoliko promjena u timu – stigao je mladi srpski košarkaš Ognjen Mićović. Talentovani 19-godišnji plejmejker u redove cetinjskog kluba stiže iz čačanskog Borca, a stavio je paraf na četvorogodišnji ugovor. Organizator igre branio je boje juniorske reprezentacije Srbije na Svjetskom šampionatu u Grčkoj, gdje su ,,orlići” zaustavljeni od Litvanije u četvrtfinalu.

Nakon godinu provedenih u inostranstvu, Miloš Latković vratio se u cetinjski klub. Latković je prethodnu sezonu započeo u Ulcinju, ali se vrlo brzo preselio u ukrajinski Kijev, gdje je sa 9,5 poena u prosjeku bio jedan od najzaslužnijih što je njegov tim stigao do finala nacionalnog šampionata.

Stigli su takođe Sergej Malešević (1999,202cm), bivše krilo Igokee, Miloš Koprivica i mladi Francuz David Ekumea (1999, 194cm), talentovani Vasilije Vučinić (2001, 211cm), bivši centar Mornara i Jedinstva, te Dragomir Bulatović (2000, 201cm), bek i krilo koji je bio u Džokeru.

Takođe, Uprava Lovćena produžila je ugovore sa Milošem Popovićem, Mašanom Vrbicom, Milutinom Đukanovićem, Emirom Hadžibegovićem i Milošem Lopičićem, a potpisala profesionalne ugovore sa Bogdanom Bogdanovićem i Petrom Komšićem.

“Oformili smo mlad tim sa par iskusnijih igrača i vjeruj emo da ćemo biti konkurentni u ABA 2 ligi. Takođe, prioritet je da budemo među četiri najbolje ekipe u Crnoj Gori”, jasan je mladi stručnjak, koji je nekadašnji kapiten Lovćena, a sada je u pravom smislu naslijedio oca, čuvenog Veska Kašćelana, koji je sa uspjehom vodio cetinjski klub.

Detaljan plan i program priprema Kašćelan je napravio odavno, a nakon uvodnog dijela rada sa mlađim igračima, sada su svi u “pogonu”.

“Pripremni period uglavnom ćemo obaviti u Podgorici. Imamo vrhunske uslove u “Bemax areni”, tako da zaista moramo biti zadovoljni prije prijateljskih mečeva i turnira bićemo sedam dana na Žabljaku”, objasnio je Kašćelan.

Nekadašnji strateg košarkašica Lovćen Bemaxa sa dosta motiva očekuje debi u muškoj košarci, a posebno je istakao značaj navijača, jer se u cijeloj prijestonici priča samo o košarci, koja je kada je sport u pitanju, definitivno preuzela primat u gradu.

“Želim da borbenom igrom i energijom, kao mlada ekipa, opravdamo veliku podršku navijača, koji nam od početka daju vjetar u leđa”, podvukao je Kašćelan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
miha
Gost
miha

Srecno momci, dako se ko sjeti u drzavu i Rukometu da nadje jednoga sponzora

Send this to a friend