Košarka ABA liga

Pokažite panterima ko je lider

foto: KK Budućnost Voli

Serija pakleno teških mečeva nastavlja se u prijestonici Srbije. U dvorani u kojoj nijesu izgubili od 2010. godine, a u kojoj su rušili Crvenu zvezdu košarkaši Budućnost Volija igraju još jedan derbi. Četvrti u nizu u ABA ligi. “Plavi” u 11. rundi regionalnog takmičenja gostuju FMP-u večeras od 20 časova u Železniku.

“Panteri” su apsolutni hit dosadašnjeg dijela sezone. Tim kojem j e previđana borba za opstanak je u samom vrhu sa šest pobjeda i četiri poraza. Izuzetno kvalitetni mladi igrači uz nekoliko iskusnih, uz sjajno vođenje Vladimira Jovanovića sa klupe čine FMP jednim od najzahtjevnijih ekipa u ligi. Sa druge strane, Budućnost melje redom, u seriji je od osam vezanih pobjeda i iz meča u meč četa Petra Mijovića izgleda sve bolje.

“Još jedno izuzetno teško gostovanje. Prva od tri vezane utakmice van Podgorice (nakon FMP-a gostovanje Oldenburgu u Evrokupu, pa Zadru), možda i najznačajnija”, rekao je Mijović i okrenuo se analizi rivala.

“FMP je izuzetno dobra ekipa, igraju iznad svih očekivanja. Prije početka sezone projektovana im je borba za opstanak, ali selekcijom, načinom rada, dobrim treningom igraju izuzetno dobru košarku. Tvrd su protivnik za sve ekipe”

Četiri poraza FMP je upisao od Cedevita Olimpije, Crvene zvezde, Partizana i Primorske.

“To su sve ekipe iz samog vrha, a ono što je jako značajno napomenuti svi porazi bili su na jednu loptu’.

Perfektnom partijom protiv Galatasaraja crnogorski šampion j e napravio odličnu uvertiru pred meč u Beogradu. “Plavi” su u večerašnjem meču veliki favoriti, međutim, prednost domaćina će biti rasterećenost i veliko samopouzdanje kojim igra mlada ekipa.

“Utakmica će biti značajna sa fizičkog aspekta. FMP igra izuzetno agresivno, na svim pozicijama su pokriveni igračima sa izuzetnim atletskim sposobnostima. Jedan od ključeva pobjede će biti kako da se adaptiramo na tu fizičku košarku sa mnogo kontakta, kako u igri ‘jedan na jedan, kako u odbrani od ‘pick and rolla'”, dobro je analizirao Mijović “pantere”.

Stefan Pot i Ilija Đoković su zaduženi za organizaciju igre, Marko Jeremić i Aleksa Radanov su udarne igle u spoljnoj liniji, Okben Ulubaj daje snagu na krilu, dok Marko Pecarski, Marko Tejić i Duop Rit dominiraju pod koševima. Međutim, na sve to Budućnost ima mnogo više kvaliteta da odgovori.

“Idemo sa izuzetnom motivacijom i stavom zbog našeg trenutnog statusa i načina na kojim treniramo i igramo. Želimo da uzmemo još jednu izuzetno značajno pobjedu”, zaključio je Petar Mijović.

Za nastavak serije i pozitivne tradicije u Železniku. Budućnost je spremna za novu pobjedu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vlado
Gost
Vlado

Ahahhahahhahahahaha

Delboj
Gost
Delboj

Kakvi panteri, to su limenke

Bar
Gost
Bar

Limenke vas razbise

Send this to a friend