Košarka

Poker klubova u igri

Nikola Vučević biraće između četiri kluba ovog ljeta za potpis novog NBA ugovora, kada mu aktuelni istekne u Orlandu u julu. Prema pisanju američkog ESPN-a, te četiri košarkaške organizacije imaju prostor u budžetu i ambicije koje odgovaraju našem centru.

Ostanak u Orlandu trenutno je najrealnija opcija. Džef Veltman, predsjednik košarkaških operacija kluba sa Floride, već je najavio da će uraditi sve što je u moći kluba da zadrži Vučevića. Plasman u plej-of nakon sedam godina je jasan signal da tim sa mladim igračima i Vučevićem kao liderom napreduje. Ipak, biće potrebno da se crnogorskom centru garantuje dovođenje novih kvalitetnih igrača. Baranin uživa u životu na Floridi i u Orlandu je prepoznat kao superstar.

Sakramento je sljedeći na listi klub koji je takođe sa mladim igračima stigao do devetog mjesta na Zapadu i borio se za plej-of. Nadama poput Dearona Foksa, Marvina Beglija i Badi Hilda, kao i nizu igrača iz regiona, potreban je lider poput Vučevića. Izvjestan je odlazak centra VilijaKoli-Stajna ovog lj eta, a generalni menadžer kluba Vlade Divac će predstaviti Vučeviću ambiciozan projekat.

Atlanta Hoksi mogu da ponude Vučeviću ulogu apsolutnog lidera tima. Kao i u Sakramentu, ekipa iz Džordžije ima slobodno mjesto na ,,petici izvjesnim odlaskom Devejna Dedmona. Sve bolja mlada bekovska linija uz Vučevića bi bila garant borbe za plej-of.

Konačno, slavni Los Anđeles Lejkersi traže zvijezdu za poziciju centra. Vučević je predstavljen kao plan B, ukoliko ne uspiju da dovedu Entonija Dejvisa. Šansa da igra u potencijalno šampionskom timu, u najpopularnijem klubu u NBA i pored Lebrona Džejmsa u ekipi, sigurno je primamljiva Baraninu. Takođe, ne treba zaboraviti daje u Južnoj Kaliforniji Vučević završio koledž i da ga za taj period vežu lijepe uspomene.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bobo
Gost
Bobo

Ako je imalo pametan Lakers i da ne gleda nidje drugo. Razlog Lebron. Taj covjek je rijetko kad pogrijesio po pitanju njegovog djelovanja. Od Majamija pa povratka u Klivlend. Nije on pao sa Marsa i izabrao Lejkerse. Ima tu nesto! A on je strasan igrac da pogura talentovane igrace da budu jos bolji. Mislim da u tandemu sa Vucevicem biti… Više »

Send this to a friend