Košarka Bek Budućnosti Voli zahvalio se i publici u Podgorici

Popović: Dobro smo odreagovali u prvom meču sa novim selektorom

foto: KSCG

Petar Popović bio je zadovoljan pobjedom nad Velikom Britanijom, ali i priznao da je nacionalni tim kroz oscilacije došao do trijumfa.

Međutim, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, najvažnije je bilo osvojiti bodove.

“Ovo je prvi ”prozor” sa novim selektorom i mislim da smo dobro odreagovali. Prikazali smo dobru igru, ali ne u kontinuitetu. Počeli smo odlično, ali smo onda protivnicima dozvolili da se vrate u meč laganim trojkama. U trećoj četvrtini smo ponovo otišli na 14 poena prednosti, Britanci su opet prišli, ali smo na kraju slavili sa pristojnom razlikom. Hvala ljudima koji su došli i napunili salu. Kada god nam je prifalilo energije i kada god smo malo zastali, dali su nam ”vjetar u leđa” i pokazali da su uvijek tu za nas. Čestitke i selektoru na prvoj pobjedi, ima maksimalan učinak na klupi”, našalio se raspoloženi Popović.

Na početku drugog poluvremena Popović je preuzeo odgovornost i za nekoliko odličnih rješenja u napadu predvodio naš tim, koji je u tim trenucima došao do 14 poena prednosti.

“Zadovoljan sam svojom igrom, ali sam mogao i bolje. Igram solidno u posljednje vrijeme, imam samopouzdanja i drago mi je što sam pomogao timu. Ipak, najvažnije je da smo na kraju pobijedili”.

Već za dva dana naši momci će gostovati Francuskoj.

“Rasterećeno ćemo izaći na megdan Francuzima. Želimo da pružimo što bolji otpor i da iskoristimo eventualnu šansu za pobjedu”, zaključio je Popović.

Crna Gora će Francuskoj gostovati u ponedjeljak od 18.45.

Send this to a friend