Košarka

Popović i Ilić među kandidatima

foto: KK MZT Skoplje

Petar Popović i Aleksa Ilić, veliki talenti Budućnost Volija i crnogorske košarke, našli su se na Evroliginoj listi deset kandidata za nagradu “Zvijezda u usponu” za predstojeću sezonu elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Do sada ovu nagradu dobijalo je 11 košarkaša, a šestorica Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Erazem Lorbek, Rudi Fernandez, Kostas Papanikolau i Ruki Rubio, su osvajali Evroligu. Ostali imaju izuzetne karijere, poput Andrea Barnjanija, Danila Galinarija, Novice Veličkovića, Aleksa Abrinesa i Nikole Mirotića.

Bogdanović, Mirotić i Dončić po dva puta osvajali su priznanje. Za narednu sezonu, kriterijum je da se radi o igračima rođenim 1. jula 1996. ili kasnije.

NAŠI ADUTI

Cetinjanin Petar Popović, bek Budućnost Volija i Crne Gore, našao se na četvrtom mjestu liste. Prošle sezone u Evrokupu bilježio je 4,1 poen u prosjeku. Koliko Evroliga vodi računa o aktuelnosti svojih lista, svjedoči to daje istaknuta baš subotnja partija Popovića u subotu protiv Partizana, u polufinalu Super kupa ABA lige. Od 14 poena na meču ubacio je osam u produžetku. Ističe se da će Popović imati minutažu u Evroligi, uz Edvina Džeksona na “dvojci”.

Nikšićanin Aleksa Ilić je na desetom mjestu kandidata za “Zvijezdu u usponu”. Evroliga je istakla njegovu raznovrsnost u igri krilni centar bilježio je 3,9 poena i 4.8 skokova po meču Evrokupa na 14 mečeva. Odlični skakač sa sjajnim tajmingom i osjećajem za igru može samo napredovati, uz duele sa elitnim visokim igračima kontinenta.

KONKURENTI

Prvi kandidat Evrolige je Jorgos Papajanis iz Panatinaikosa, centar visok 220 santimetara koji već ima 39 NBA mečeva u nogama. Majstor za pik-en-rol ima i sjajan horog desnom rukom i hvata mnogo ofanzivnih skokova.

Drugi na listi je Laurinas Burutis iz Žalgirisa, ljevoruki centar koji je u Litvanskoj ligi bilježio 14,9 poena i 7,3 skoka po meču.

Ispred Popovića je Jovel Zusman iz Makabija, tek mu je 19 godina, a prošle sezone bilježio je 1,8 poena na 14 evroligaških mečeva. Predvodio je Izrael do titule na EP za mlade. Radi se o univerzalcu i potencijalnom pravom lideru na terenu.

Iza Popovića je Santi Justa iz Real Madrida, odlični trojkaš sa 150 ubačenih poena u 32 meča španske lige prošle sezone.Uz Ilića, listu kompletiraju bek-šuter Aleiš Font iz Barselone, krilo Egehan Arna iz Fenerbahčea, nisko krilo Tadas Sedekerskis iz Baskonije i krilni centar Deni Avdija iz Makabija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srecno!
Gost
Srecno!

Dzikic je poznat kao trener koji se najradje oslanja na amerikance, ne strance, nego bas amerikance.Zato je ovo posebno dobra vijest, jer ce ga bar malo obavezati da da snasu nasim talentima. Ali daleko je nazalost on u tome od svog mentora Vujosevica…

...
Gost
...

Popovic ce da eksplodira ove godine,postat ce vrhunski igrac to je sigurno! Srecno i Aleksi,ogroman potencijal!

Cnostbudu
Gost
Cnostbudu

Samo da se ne povrijedi kao prosle. Trenira kao lud. I da ooet pocne da sutura.

Send this to a friend