Košarka Košarkaši sjutra počinju kvalifikacije za Eurobasket

Popović uoči Velike Britanije: Očekujemo podršku navijača i pobjedu

foto: FIBA

Košarkaš Crne Gore Petar Popović vjeruje da naša ekipa ima sve uslove da ostvari pobjedu nad Velikom Britanijom na startu kvalifikacionog ciklusa za plasman na Eurobasket iduče godine.

“Crveni” sjutra dočekuju Ostrvljane u prvom kolu Grupe G…

“Ovo je možda i najvažnija utakmica, a važnost utakmice ćemo pretvoriti u motivaciju. Znamo šta nam donosi ovaj meč, očekujemo podršku navijača i pobjedu”, kazao je Popović.

Njemačka je kao domaćin siguran učesnik EP, pa Crna Gora sa Francuzima i Britancima napada odlazak na još jedno veliko takmičenje.

“Gledali smo neke njihove inserte, ali biće to drugačije na terenu. Igraju brzo, moramo da budemo spremni na fizički zahtjevnu utakmicu. Ako im odgovorimo u tom elementu, imamo velike šanse”, kazao je bek Budućnost Volija.

Crnogorska selekcija kvalifikacije počinje sa novim selektorom Boškom Radovićem, a u ekipi su i budući nosioci nacionalnog tima Jovan Kljajić i Marko Simonović.

“Malo je iznenađenje i za mene kada vidim da nisam više nisam jedan od najmlađih. Lijepo je vidjeti nova lica, osjeća se dobra energija i prijatno je raditi u takvoj atmosferi”, ističe Popović.

Sjutrašnja utakmica Crna Gora – Velika Britanija počinje u 19 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maestro
Gost
Maestro

Iako sam pesimističan zbog izbora selektora, ne mogu a da ne osjećam euforiju kad igra reprezentacija. Ajmooo Boško. Nek se pokažu mladi: Jovan Kljajić, Marko Simonović, Ognjen Čarapić…

Micko
Gost
Micko

Ajmo Crna Goro…

Send this to a friend