Košarka Evrokup

Poraz plavih u Ljubljani, Kobs promašio produžetak

Košarkaši Budućnosti Voli poraženi su od Cedevita-Olimpije 74:71 u drugoj rundi TOP 16 faze Evrokupa.

Izuzetno neizvjestan susret u Ljubljani, u kome nijedan od timova nije imao dvocifrenu prednost, riješen je u posljednjem minutu.

Nakon što je Vili Rid bio polovičan sa linije bacanja za 70:69, Edo Murić je trojkom donio +2 Ljubljančanima, 45 sekundi prije kraja. Poslije tajm-auta Petra Mijovića, Nikola Ivanović je iznudio prekršaj, a onda poput Rida pogodio samo jedno bacanje.

Uslijedio je brzi faul Džastina Kobsa, a srećom po “plave” i Jaka Blažič je bio polovičan sa linije penala za 73:71. Gosti su imali dvadesetak sekundi na raspolaganju, Kobs je preuzeo odgovornost i nije pogodio šut sa distance za izjednačenje.

Rezultatska klackalica obilježila je duel u areni Stožice. “Zmajčeki” su poslije trojke Jake Blažiča poveli 13:8, da bi Podgoričani u posljednja četiri minuta uvodnog perioda kreirali seriju 8:1 i načinili preokret.

Minijaturom Petra Popovića, ekipa Budućnosti uspjela je prvi put da se odlijepi na pristojnu zalihu (21:28), međutim do odlaska na odmor Cedevita-Olimpija je prišla na pola koša minusa (33:34).

Tokom trećeg perioda ekipe su se ponovo smjenjivale u vođstvu, nijedan od rivala nije imao prednost veću od tri poena, a uoči odlučujućeg kvartala bilo je 55:53 za crnogorskog prvaka.

Tražila je Budućnost način da prelomi utakmicu, ali Cedevita-Olimpija je uvijek imala spreman odgovor, ponajviše zahvaljujući šutu za tri poena.

Na kraju, dramatična završnica pripala je domaćem timu, koji nakon dva kola, kao i Budućnost Voli, ima polovičan učinak u grupi.

Vili Rid i Amedeo Del Vale sa po 11 poena bili su najefikasniji u redovima podgoričkog kluba, po 10 su dodali Luka Mitrović i Džastin Kobs.

Kod pobjednika, po 16 poena ubacili su Kendrik Peri i Edo Murić, 14 je dodao Džerod Džons.

Isti timovi odmjeriće snage i za dva dana, u okviru zaostale utakmice 5. kola ABA lige.

Send this to a friend