Košarka Evrokup

Povratak Mijovića i Rida, Budućnost na važnom ispitu na startu Top 16 faze

Pauza je završena, evropska avantura nastavlja se večeras na startu Top 16 faze Evrokupa košarkaši Budućnost Volija dočekuju Burg (19.15h, Sportklub 1). Trenutak u kojem stiže odlični francuski predstavnik kojeg sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Savo Vučević daleko je od idealnog. Stiže nakon poraza u posljednjoj sekundi od Splita i novog perioda bez treninga zbog korona virusa.

I pred duel postavljaju se dva pitanja kako protiv nezgodnog i brzog rivala i koliko mogu “plavi” u ovom momentu.

Međutim, pozitivna stvar je što se nakon meča pauze na kormilo vraća Petar Mijović.

“Ispred nas je jako teška i zahtjevna utakmica. Prema ekipi Burga i treneru Vučeviću imamo maksimalni respekt. Iskusna su ekipa, sa jako dobro podijeljenim ulogama, dodatni pojačani za Top 16 fazu i iza njih je za sada odlična sezona u oba takmičenja”, rekao je Mijović u najavi meča.

Od 25. decembra do 9. januara Budućnost je bila bez treninga. To je ostavilo traga, vidjelo to na Gripama, međutim, sada će biti jača. Osim Mijovića, vraća se centar Vili Rid čije će prisustvo mnogo značiti protiv izuzetne ekipe.

“Imamo probleme, drugi put smo morali da obustavimo trenažni proces, ne uspijevamo da odigramo utakmicu u punom sastavu. Međutim, nadam se da svjesni situacije imamo snage da se skupimo i odigramo dobar meč i zabilježimo pobj edu koja će nam mnogo značiti”, poentirao je Petar Mijović.

Burg se u Top 16 fazu plasirao sa skorom od šest pobjeda i četiri poraza u izuzetno teškoj grupi. Savo Vučević forsira napadačku košarku, pa njegova ekipa prosječno bilježi 81 poen po meču u Evropu.

“Konačno počinje druga faza Evrokupa. U goste nam dolazi vrlo nezgodna ekipa Burga. Kao što znamo, u grupnoj fazi pokazali su vrlo dobru igru i lagano prošli”, rekao je povratnik Petar Popović.

Danilo Anđušić, Kadim Alen i Zek Rajt glavne su napadačke opcije, ali tu je i Zek Pikok. Olakšavajuća okolnost je izostanak zbog povrede Alena Omića, bivšeg centra Budućnosti.

Znamo da nas čeka teška utakmica, sa puno ritma. Vole da igraju brzo, na šta moramo biti spremni da odgovorimo”, dodao je Popović.

Imaju vrlo iskusnu ekipu, manje-više dobro ih poznajemo. Nadam se da ćemo 40 minuta biti na visokom nivou i da ćemo doći do veoma bitne pobjede na otvaranju Evrokupa”.

Nakon novog teškog perioda zbog korona virusa, te manjka pravog treninga ne treba trošiti riječi koliko bi značila pobjeda u ovom meču. Ujedno, trijumf je bitan i kada je borba za četvrtfinale u pitanju, jer domaći teren mora ostati neosvojiv.

Send this to a friend