Košarka

Praznik košarke u Baru, stiže moćni Uniks

Veliki uspon Mornara u posljednjim godinama na pravi način biće nagrađen ove sezone. Nakon mečeva u Fibinoj Ligi šampiona, prave stvari u Evropi, ipak, tek stižu u Bar. Prvak Crne Gore u košarci biće dio veoma jakog Evrokupa, takmičenja koje je praktično Evroliga 2.

I već na startu momke iz Topolice čeka super atraktivan rival, jedan od onih koji je kvalitetom praktično jednak učesnicima Evrolige večeras od 19 sati na naše primorje stiže Uniks iz Kazanja.

“Dolazi nam sastav koji je vjerovatno bolji od mnogih timova u Evroligi”, nema dilemu trener Mornara Mihailo Pavićević.

Jasno je ko je apsolutni favorit

Najbolji igrač Evrokupa prije dvije godine Erik Mekalum, osvajač ovog takmičenja sa Unikahom iz 2017. Džamar Smit, snažna seneglaska “četvorka” nekada Reala i Njujork Niksa Moris Ndur, kao i vječni Rus Anton Ponkrašov samo su neke od zvijezda koje će večeras istrčati na teren Topolice. A sa klupe će ih predvoditi bivši šef struke Arisa i najbolji trener grčke lige za 2016. Dimitris Priftis.

“Uniks je apsolutni favorit i po sastavu tima, a i u odnosu na trenutnu formu u kojoj se nalazimo”, dodao je Pavićević.

A forma na startu ABA lige nije bila dobra, pošto je šampion Crne Gore “razbijen” od Olimpije u Ljubljani 87:66.

“Naš prvi meč u Evrokupu pokušaćemo da iskoristimo kako bismo se poboljšali i na neki način podigli formu”, smatra Pavićević. “Naravno, biće to veoma teško protiv izuzetno jakog protivnika, ali biće i ovo odlična prilika za naše navijače da na djelu vide jednu pravu top ekipu”.

Sve za aplauz na kraju

Možda je Uniks veliki favorit, ali imaće i Mornar veliki motiv večeras pod svodovima “Topolice”…

“Nezgodno je što utisak iz Ljubljane protiv Olimpije moramo da popravljamo protiv veoma snažne ekipe kakav je Uniks. Učinićemo sve da nas barska publika na kraju isprati aplauzom, poručio je centar crnogorskog šampiona Uroš Luković.

Sve je dakle spremno za košarkaški praznik u Baru nema sumnje da je Uniks najjača ekipa koja je do sada stigla u Topolicu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rus
Gost
Rus

Odrace Rusi ovaj smjesni dps tim!

Send this to a friend