Košarka Afera

Predsjednik Partizana navodno uključen u trgovinu oružjem

Ostoja Mijailović

Predsjednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović navodno je uključen u trgovinu oružjem.

Novinar NIN Vuk Cvijić govorio je o ekskluzivnim ugovorima do kojih je ovaj list došao, a koij pokazuju da je ugovor sklopljen između Branka Stefanović iz kompanije “GIM” i Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova.

Dugovanja GIM prema MUP se na kraju obavezala da isplati treća firma “Britiš Motors”, čiji je vlasnik predsjednik Partizana.

Mijailović je navodno je bio umiješan u privilegovani dogovor kompanije “GIM” i Ministarstva unutrašnjih poslova oko prodaje oružja, piše “NIN”, a prenosi “N1”.

Naime, u trenutku kada je Nebojša Stefanović bio Ministar unutrašnjih poslova njegov otac Branko se nalazio na čelu kompanije GIM koje je imala povlašćeni položaj u trgovanju oružjem sa policijom, navodi se u prilogu na televiziji “N1”.

Ugovori koje je NIN ekskluzivno objavio pokazuju da se oružje iz policije prodavalo kompaniji GIM.

Prvi posao je zaključen 2015. godine i od tada je GIM imao privilegovan položaj.

Prvi ugovor za prodaju oružja bio je vrijedan 1,6 miliona dolara.

“Vidimo da je MUP trgovao sa “GIM” 2015. godine kada je potpisan prvi ugovor za prodaju malokalibarskoj oružja i nekog artiljerijskog oružja. U ugovoru nije specifikacija koje je oružje, već je po kamionima, po kilogramima. Ugovor je za 1,6 miliona. I pored stavke u ugovoru da se sve usplati u roku od 180 dana (početkom 2016. godine), ali se to nije desilo,”, rekao je Vuk Cvijić, novinar “NIN”.

Na kraju je treći igrač “Britiš Motors” izvršio uplatu krajem 2018. godine.

“To je firma čiji je vlasnik član glavnog odbora SNS, bio je nekada poslanik vladajuće stranke. Uključuje se kao treći faktor te 2018. da ona da džipove umjesto dugova. Prva trgovina se dešava dok je Ministar Nebojša Stefanović, to je praktično ugovor sklopljen između oca i sina”, rekao je Cvijić.

“Britiš Motors” čiji je vlasnik Mijailović (član Glavnog odbora SNS) koja se obavezala da će MUP dostaviti 49 vozila marke “Lend Rover” ukupne vrijednosti 2.449.510 eura sa PDV, prema pisanju “NIN”.

Nadležne institucije su ostale bez reakcije, “Britiš motors” nije bilo moguće dobiti, navodi “N1”.

“Tu je još jedan igrač Ostoja Mijailović, visoki funkcionier SNS. Ovo pokazuje vezu SNS i ministra Stefanovića i čitave afere oko “GIM”.. On pokreće osiguravajuću kuću “Globos” koja takođe doživljava neprirodan rast na tržištu, što pokazuje da državni funkcionieri i politički moćnici, prije svega u SNS, zloupotrebljavaju položaj zarad ličnih interesa”, rekao je za Aleksandar Đorđević iz BIRN za “N1”.

Send this to a friend