Košarka admiralbet aba liga

Premijera protiv Splita: Budućnost želi pravi početak

foto: KK Budućnost Voli

Sa tek petnaestak dana rada u kompletnom sastavu, nakon što je reprezentativne obaveze imalo čak osmorica igrača, a nakon njih se priključilo i posljednje pojačanje Eron Vajt sa tek tri odigrane kontrolne utakmice, jasno je da košarkaši Budućnost Volija ne dočekuju start sezone u ABA ligi na željenom nivou.

Ipak, izabranici novog trenera Vladimira Jovanovića večeras protiv Splita u „Morači“ (19 sati) ne bježe od uloge favorita, jer je pobjeda, jednostavno, imperativ.

A bila bi važna i na psihološkom planu za nastavak sezone, s obzirom na to da „plavi“ u narednom kolu gostuju Crvenoj zvezdi, a onda slijedi i početak takmičenja u Evrokupu…

“Poslije težeg perioda za pripreme, u kojima nijesmo dugo mogli da računamo na sve igrače, pa smo imali i neke povrede, sada smo u mirnijem ritmu, ali kratkom, tek sedam dana. Iskreno se nadam dobroj utakmici, iako činjenice nijesu na našoj strani, i da ćemo svaki meč i svaki trening koristiti da podignemo nivo igre. I kada smo bili nekompletni i sada kada smo kompletni, momci su imali visoku radnu etiku. Nadam se da će kohezija između njih donijeti dobre rezultate, a da ćemo taj period koji nam nedostaje maksimalno skratiti”, rekao je Vladimir Jovanović.

Budućnost je imala velikih promjena u rosteru ovog ljeta, otišlo je devet, došlo osam novih igrača. Samo je petorica ostala iz prošlogodišnjeg rostera – Igor Drobnjak, Edin Atić, Petar Popović, Suad Šehović i Marko Jagodić Kuridža.

Međutim, mijenjao je puno i Split, nema više legendarnog Roka Lenija Ukića (počinje muzičku karijeru u ulozi bubnjara), a u ekipi su samo trojica stranaca, od kojih Kanađanin Nikola Đogo (bek/nisko krilo) ima hrvatsko porijeklo, a ostali su Amerikanci – bek šuter Šenon Šorter i centar Tajrel Nelson.

“Nakon okupljanja cijele ekipe, prije otprilike dvije sedmice, odradili smo pripreme uz tri meča gdje smo uspjeli da se koliko-toliko upoznamo i uigramo pred početak sezone. Imali smo dosta promjena u ekipi, ali vjerujem da prilično spremni dočekujemo početak sezone i utakmicu sa Splitom. Nadamo se da će navijači doći da nas podrže u što većem broju i da će nam biti ,,vjetar u leđa“ i ove sezone jer nam je njihova podrška veoma neophodna. Važno je da startujemo sezonu kako treba u ,,Morači“, pred našim navijačima i da nam to bude temelj za nastavak. Split će sigurno doći potpuno rasterećen, željan dokazivanja. Oni su u malo izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu, ali sa respektabilnim rosterom. U prvom kolu domaćeg prvenstva su slavili u derbiju sa Cibonom i pokazali određeni način na koji će igrati ove sezone, a Šorter i Mavra se nametnuli kao lideri. Svakako, mi želimo startovati sezonu na pravi način i upisati pobjedu u nedjelju u ,,Morači“, rekao je Edin Atić.

I trener Jovanović se nada što boljoj podršci sa tribina.

“Još nemamo naše standardne igre i sigurno je da će nam pomoći podrška navijača. Pozivam ih da dođu u što većem broju, nadam se dobrim igrama i uspjesima, kao i da će ljudi koji nas podržavaju ubrzati proces kroz koji prolazimo i biti sastavni dio svega toga”, zaključio je trener ,,plavih“.

Send this to a friend