Košarka

Prilika da Sutjeska zgrabi četvrto mjesto

Zona plej-ofa zove Sutjesku. Momci iz Nikšića trenutno dijele četvrto i peto mjesto sa Dinamikom iz Beograda, ali zbog lošijeg međusobnog duela trenutno su van pozicija koje obezbjeđuju doigravanje.

Ipak, već u ovom 19. kolu ekipa Zorana Glomazića mogla bi da se osamostali na četvrtom mjestu Druge ABA lige, prije svega jer dočekuje skromni Helios (danas, 19.00h), dok Dinamiku u goste sjutra stiže jedna od dvije najbolje ekipe lige MZT iz Skoplja.

“Dočekujemo nezgodnu i rezultatski rasterećenu ekipu, ali smatram da smo u ovom trenutku kvalitetniji sastav. Naravno, to moramo da dokažemo na terenu”, istakao je mladi adut Sutjeske Ilija Goranović. “Siguran sam da će svi koji istrče na parket pružiti svoj maksimum, pa ne sumnjam da ćemo još jednom slaviti u Nikšiću”

U priče o plej-of Sutjeska se vratila važnim trijumfom u prošlom kolu protiv Rogaške. Umor kao da polako počinje da bude i veći problem od pojedinih rivala.

“I pored toga što smo i fizički i emotivno istrošeni u posljednjim mečevima, očekujem da pružimo dobru partiju” jasan je trener Nikšićana Zoran Glomazić. “Ako budemo na visini zadatka i u napadu i u odbrani vjerujem da ćemo upisati još jedan trijumf na domaćem parketu i obradovati vjerne navijače”.

Helios se nalazi u donjem dijelu tabele sa šest pobjeda i 12 poraza, ali da Glomazićevi momci moraju biti oprezni pokazao je prvi meč ovh rivala u Domžalama kada je slavio domaćin sa 84:76.

Lovćen prekida crnu seriju?

Dugo je u ozbiljnoj igri za plej-of bio i Lovćen, ali su onda momci Miodraga Kadije u posljednjih šest kola crnom serijom od isto toliko poraza praktično izgubili i teoretske šanse za jedno od prva četiri mjesta.

Priliku da konačno upišu pobjedu Cetinjani će imati večeras (18.00h) u Mostaru protiv pretposljednjeg Zrinjskog.

“Njihovo stanje na tabeli ne oslikava realan kvalitet”, smatra trener Kadija. “Nadam se da možemo da odigramo dobro i da imamo više sreće nego na prethodna dva gostovanja kada smo gubili na jednu loptu”.

U prvom dijelu sezone bilo je 83:73 za Lovćen.

Send this to a friend