Košarka

Prvi brejk za veliki iskorak

Košarkašice Budućnost Bemaxa nakon tri vezana poraza na strani uspjele su da savladaju Celje, a brejkom u reprizi prošlo sezonskog finala Podgoričanke su napravile veliki iskorak ka fajnal-foru.

Naime, “plave” su sada u idealnoj poziciji, jer su ostvarile brejk na strani protiv najvećeg konkurenta. Do kraja ligaškog dijela imaju tri gostovanja ekipama koje objektivno ne mogu ući u krug da se bore za prva četiri mjesta, dok sve konkurente (Celje, Beroe, Montana i Crvena zvezda) dočekuju u drugom krugu.

Jasno je da regionalnom šampionu trebaju barem dvije pobjede da osiguraju prolaz… Upravo zbog toga podvig u Celju može se smatrati duplom pobjedom za Budućnost Bemax.

“Bile smo izuzetno motivisane. Poražene smo u Beogradu, Staroj Zagori i Montani, a oba puta u Bugarskoj imale smo praktično dobijem meč. Naravno, bile smo svjesne i prije utakmice da Celje, kao učesnik Evrokupa, nije tim za vađenje, ali i znale da ako ponovimo dobru i agresivnu odbranu kao na nekim mečevima možemo da iznenadimo Slovenke. Naravno, bilo je teško, posebno zbog odsustva Patricije Bure, tako da smo bili deficitarni na centarskim pozicijama, ali baš zbog toga ova pobjeda ima posebnu vrijednost”, kazala je Nikolina Babić, bek ,,plavih.

Send this to a friend