Košarka Kvalifikacije za Eurobasket 2021.

Puna Morača ruši Veliku Britaniju

foto: FIBA

Novi selektor Boško Radović je prethodne sedmice radio sa dosta izmijenjenim sastavom, uz dosta mladih košarkaša. Svi u redovima naše selekcije znaju koliko znači večerašnji okršaj.

“Kao što su selektor i saigrači prije mene najavili, ovo je možda i najbitnija utakmica u cijelom krugu kvalifikacija. Na kraju, sa njima ćemo se boriti za prolaz. Znamo koliko nam donosi pobjeda u ovom meču”, rekao je u najavi meča Petar Popović.

Novi selektor, neki novi igrači i odmah imperativ pobjede protiv nepoznatog rivala. Međutim, pritiska nema…

“Nema, znamo koliko je bitan meč i to ćemo pretvoriti u motivaciju. Znamo šta znači igrati za reprezentaciju i jedva čekamo da počne meč”, jasno je istakao borbeni Popović.

Crnogorska selekcija se sa kvalitetima i manama rivala morala upoznavati preko video snimaka.

“Gledali smo klipove iz njihovih klubova, ali mislim da to nije realno, jer će biti dosta drugačiji kada se skupe na jednom mjestu. Radi se o ekipi koja igra dosta brzo, sa puno igre u tranziciji. Moramo biti spremni za fizički zahtjevnu utakmicu, sa puno trke”, nema dilemu Popović.

Vremena za ozbiljnu pripremu nije bilo, ali to nije previše uticalo na Popa i drugove. Dobro se poznaju između sebe, ali i sa selektorom, koji je dugo godina uz reprezentaciju.

“Svi se znamo dosta dugo, kroz mlađe selekcije, klubove. Brzo smo se uklopili, nije bilo problema, iako smo imali kratko vrijeme. Mislim da smo izvukli najviše iz toga, jasan je Popović, koji se osvrnuo i na novog Amerikanca Džastina Kobsa. Svi smo ga prihvatili od prvog dana. Super je momak i mislim da će nam puno pomoći u ovim kvalifikacijama i u nekim sljedećim akcijama.”

Za kraj razgovora sa novinarima Popović je priznao da mu je pomalo čudno što više nije najmlađi u rosteru reprezentacije.

“Čudno mi je kad dođem na trening i vidim da više nijesam najmlađi”, uz osmijeh priča Popović. “Atmosfera je sjajna. Na treninzima se osjeća da ima dosta mladih momaka. Sigurno da svima prija i lakše je kada je toliko mladih u ekipi.”

Prošle godine je “podnošljiv” poraz od Letonije i plasman na Mundobasket dočekao sa suzama radosnicama, a sada je i on na nekom novom početku Blagota Sekulić kao pomoćni trener dočekuje prvi meč kvalifikacija za EP.

“Prvi i poseban meč za mene u ovoj ulozi. Počeo sam da radim nešto novo, ali sam i dalje u košarci”, rekao je Blagota.

Bivši kapiten reprezentacije dobro zna koliko je bitan ovaj meč, ali i koliko je nezgodna igra Britanaca.

“Igramo protiv direktnog konkurenta. Gaje košarku koja je neugodna za nas puno trčanja, puno ranih šuteva u prvih četiri, pet sekundi. Moramo biti spremni da trčimo, da branimo tu njihovu tranziciju”, jasan je Sekulić.

Kao glavne prednosti Crne Gore u odnosu na Veliku Britaniju Blagota je izdvojio tri stvari.

“Imamo kvalitetniju ekipu, bolji smo u reketu i igramo kod kuće. Mislim da će to biti dovoljno za veoma važnu pobjedu”, istakao je Sekulić.

Od prve konferencije za medije kada se selekcija okupila svi su saglasni u jednom u ovom meču potrebne su krcate tribine.

“Očekujemo punu halu. Publika je uvijek bila uz nas kada je bilo bitno, a sada je jako potrebno da bude ispunjena hala. Ovo je novi tim, novi stručni štab, dosta mladih igrača kojima će podrška publike mnogo značiti. Nadam se da će napuniti tribine i da ćemo se na kraju zajedno radovati”, zaključio je Blagota Sekulić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KADULJA
Gost
KADULJA

Minimum 10 razlike za Naše normalno za Crnu Goru

Bijeli konj
Gost
Bijeli konj

Eto me poslije Litije

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Srecno momci!!!

Send this to a friend