Košarka Kvalifikacije za Eurobasket

Radović: Odbrana ruši Njemce

Njemačka jeste u izmijenjenom sastavu doputovala u Po, ali je i dalje ozbiljan tim, kaže selektor naših košarkaša Boško Radović.

Crna Gora će u petak veče igrati vrlo važan duel sa Njemcima u borbi za Eurobasket. Pripreme teku po planu, a selektor vjeruje da će meč biti vrlo težak.

“Mi smo već ovdje četiri dana, odradili smo šest treninga. Ono što smo zacrtali radimo, ono što je najvažnije nema problema ni povreda, momci rade dobro, rade koliko je moguće u ovim uslovima da se pripremi utakmica. Njemci su došli u nekom kombinovanom sastavu, ali da se ne bi zavaravali to je sastav od igrača iz domaće lige koji igraju vrlo značajne uloge u svojim klubovima. Uz to tu je nekoliko igrača sa strane. To je kvalitetan sastav Njemačke i imaćemo težak zadatak da pokušamo da pobijedimo tu utakmicu. Igraju brzu košarku, sa puno šuteva, pokušaja za tri poena, mi ćemo se truditi da utakmicu uvedemo u ritam koji nama odgovara i ako to tako bude, imamo šansu da u nekoj završnici da dođemo do pobjede”, kazao je Radović.

Njemcima se možemo suprotstaviti samo jakom odbranom.

“Njihova igra se zasniva na puno tranzicionih napada, na puno šuteva za tri poena i to je osnovno da zaustavimo. Ako budemo trčali dobro, sa dobrom energijom i budemo disciplinovani u napadu možemo tražiti šansu da pobijedimo. Dugo godina sam u reprezentaciji, znam sve naše momke i ne brinem za naš napad, ono što je osnovno u sjutršanjoj utakmici je dobra odbrana”, poručio je naš selektor.

Meč se igra u petak u 21 sat.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
Marko996Maestro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maestro
Gost
Maestro

Mislim da je velika greška što je Boško Radović postavljen za selektora reprezentacije. Najjači klub koji je do sada vodio je KK Ulcinj. Osim toga, nisam primijetio da je uspio da nađe neki angažman u inostranstvu, kao što je to svojevremeno upsijevao Mijović, Igor Jovović itd… Osim toga, vrlo se nekulturno obraća igračima, obratite pažnju na tajmautovima… Potpuno je realno… Više »

Marko996
Gost
Marko996

Istina

Send this to a friend