Košarka

Real putokaz za Budućnost!

foto: Euroleague.net

Košarkaši Budućnosti Voli ostvarili su veliku pobjedu protiv Real Madrida u Evroligi.

Plavo-bijeli su upisali pet trijumfa ove sezone, a činjenica da su u Morači srušili CSKA i Real Madrid, dva od tri glavna favorita za osvajanje, pokazuje da plavo-bijeli zaslužuju mjesto u eliti.

Pobjede nad dva takva tima su potvrdila i najvećim skepticima (moderno hejterima) da naš sastav nije zalutao u takvo društvo, a način na koji su velikani padali u grotlu podgoričke dvorane potpuno je različit.

Sam pogled na rezultat sve otkriva, a djeluje da pobjeda nad Real Madridom putokaz kako Budućnost Voli bi trebalo da igra u budućnosti.

U 19 mečeva ove sezone Real Madrid je jednom prebacio 100 poena, u šest susreta je dao preko 90 poena, osam puta je ta ekipa ubacila 80 ili više poena.

Fenerbahče ih je zaustavio na samo 63 poena, a Budućnost bi ih spustila i ispod 60 da Kampaco u posljednjem napadu prvo nije najavio da bi mogao izdriblati loptu do isteka vremena, a onda ipak krenuo ka košu što je dovelo da se kraljevići pomjere sa 58.

Dakle takvu šutersku mašineriju, koja je postigla najviše poena u Evroligi ove sezone Budućnost je spustila na 60 poena, što je 25 manje od Realovog prosjeka!

Činjenica je da nijesu igrači Reala imali svoju šutersku noć, ali valjda niko neće osporiti da ni u jednom momentu u Morači nije im ništa ostavljeno da lako odrade. Većinu poena morali su dobro da zarade, bilo je momenata kada su ih i sudije čašćavale slobodnim bacanjima.

Budućnost Voli je sinoć odigrala timski fenomenalno, odbrana je bila besprekorna i samo tako mogu se praviti ovakva čuda.

I kada je dobijala i kada je gubila plavo-bijela četa je ove sezone rivalu ostavljala mnogo otvorenih šuteva, protiv Reala to nije bio slučaj. Promašaji gostiju stizali su često na isteku napada, iz neizgrađenih pozicija i preko ruke, što je jasan znak dobre odbrane.

Plavo-bijeli su pokazali izuzetnu agresivnost u odbrani. Imali su deset ukraednih lopti što je gotovo duplo više od prosjeka koji imaju u sezoni (5,58).

Rijetko su dozvoljavani laki poeni (napravljeno je 25 faulova, Real šutnuo 22 bacanja).

Natjerali su Real na čak 18 izgubljenih lopti, a Madriđani su na prosjeku od 12 po meču!

Sve to je omogućilo plavo-bijelima da do trijumfa dođu i uz skromne procente šute. Tu je glavna razlika u odnosu na meč protiv CSKA. Nije bilo potrebno da se desi šutersko ludilo za senzaciju. Pobjedu su zaradili ogromnom borbenošću i do nje su stigli sa samo sedam datih trojki i 43 odsto šuta za dva poena.

Mnogo se pričalo o tome da je prošle sezone do trofeja se stiglo zbog energije koju donose domaći igrači. To je i sinoć bio faktor. Suad Šehović je ginuo za svaku loptu, Filip Barović kao lav se nosio sa Tavaresom. Tu je od dolaska na energetskom nivou i Noris Kol, kao i Goga Bitadze, a ta atmosfera je natjerala sve da pomažu kao nikada ranije.

Erl Klark je imao noć čak i ispod prosjeka kada je u pitanju ofanziva. Sa druge strane sve je to nadomjestio velikom borbenošću. Do meča sa Realom imao je osam ukradenih lopti, sinoć je tri puta oduzeo loptu rivalima. Ostvario je dvije blokade, preuzimao je, pomagao, nije bio posmatrač u odbrani, već jedan od 12 igrača koji su srušili šampiona Evrope.

Ne bi trebalo, a ni smjelo, poletjeti se nakon ovakvog trijumfa. Sigurno da neće, jer Repeša je previše iskusan.

Ipak ono što je jasno, Budućnost konačno djeluje kao tim, kompaktna cjelina koja je bila osnov za istorijsku prošlu sezonu.

A pobjeda nad Realom mora biti ogromna injekcija za samopouzdanje. Morača postaje neugodan teren i za evroligaške timove, zato Cedevita mora pasti.

Da se i regionu pokaže ko je šampion!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crrnogorka🌷
Gost
Crrnogorka🌷

Bravooooo💙

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Bravo momci…svaka cast👍
Sve pohvale za navijace sto nisu zaboravili Dzikica👏👏👏👏

Damir
Gost
Damir

Svaka cast za tekst,vidi se da je pisan iz srca!
Ajmo sad da razbijemo vitamine! SVI !!!

Dragan Pg
Gost
Dragan Pg

Oprez protiv Cedevite. Poslije ovakve utakmice se ispraznis. Koncentracija i pun gas od prve sekunde.
Bravo momci!

Bazinga
Gost
Bazinga

Знаш ли ти краљу, ће си доша!? 🙂😉😀😂🤣😅🥇🏆🎖за навијаче и за играче👍🏀

Gocko
Gost
Gocko

Ko ti je reka da dodjes na konik cujes li ti mene ko ti je reka da dodjes na konik.

Bazinga
Gost
Bazinga

Gocko@“Ni u klozet bez tumačenja jesi li za vlast ili opoziciju.” Rambo Amadeus

varvar stari
Gost
varvar stari

Jeste lako napisati lijep tekst posle ovakve pobjede,ali novinaru svaka cast jer jes stvarno dobro izanalizirao utakmicu,i sve to lijepo upakovao.Svaka cast.

Dragan Pg
Gost
Dragan Pg

“Dobra analiza”
Dje je Koti Klark?

gost
Gost
gost

Eno ga u tim kola Eurolige…

Ja Ti
Gost
Ja Ti

Bravo momci..Pokazali ste da je Crna Gora VELIKA I DA ZNAJU DA SMO ZIVI…
SRECNOOOO

Aga
Gost
Aga

Ja , ti , Noris , Edwin , Earl

PEDJA
Gost
PEDJA

Ovo je bila prava evroligaska utakmica I pobjeda .cvrsto I agresivno u odbrani I psmetno napadu .odlicni u skoku I veoma agilni u odbrani I pomaganju .djelovali smo konacno kao prava ekipa koja zna sta hoce .real prakticno nije imao lakog kosa .svaka cast …

Shade
Gost
Shade

Lakši trening pred Cedevitu.

Ball
Gost
Ball

Konačno ozbiljno odigran meč! Kada imate energiju ivolju onda je pobjeda sigurna! Vidjeli ste kako izgleda tim bez volje Real!

Drezik
Gost
Drezik

BRAVO MOMCI SVAKA CAST !

Cikotic
Gost
Cikotic

Sad da “popijemo” Cedevitu
BUDUCNOST 💙🇲🇪💙

Luge kraj B.
Gost
Luge kraj B.

Ne bi da se miješam , ali vidio sam ono nerazumljivo bugarsko pismo kod samozvanija Varvaria pa ako ima neko da mi prevede šta znaci ono sto su napisali Srbijanci inače tobože navijači budućnosti

pe ge
Gost
pe ge

dzile hvala na sve, aj pusti nas sad

Dapsice
Gost
Dapsice

A o čemu pričamo mi aooo bez majke, zemlja u kojoj je minimalac 190 E sirotinji a u ovaj “klub” se upumpavaju milioni nekim strancima koji će Sjutra da cosaju a kraljevi sa tribina će da istovaruju gajbe za 200e u voli Ljuba mi mog

Cus
Gost
Cus

kolko sr..a moj brate, svima smetaju strani igraci sad u buducnost, a nisu prije 20 godina, volis klub iz tvoga grada pa i igrace koji igraju za njega, ja ne znam ko igra zvijezdu vjerovatno sve beogradska djeca, sjedi srece ti ne galami oko 200 e u voli, ja ne upoznah jos nikoga sa 200 e platom, no ti isti… Više »

No1
Gost
No1

Doktore! Zamisli mozak ovih sto sjede doma i bljuju po portala. Kakvo nezadovoljstvo zivotom svojim…

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Potpuno u pravu!

Send this to a friend