Košarka

Rival je odmoran, neophodan je fokus tokom svih 40 minuta

foto: aba-liga.com

Paklena nedjelja tokom koje su odigrali duplo kolo u Evroligi i upisali poraze od Darušafake i Makabija je arhivirana. Pred šampionom je novi izazov u regionalnom takmičenju. Košarkaši Budućnost Volija u četvrtoj rundi ABA lige večeras (18h) dočekuju FMP.

Izabranici Aleksandra Džikića su imali tri dana da se odmore i pripreme za nezgodnog protivnika koji u “Moraču” stiže bez ikakvog pritiska, sa dvije pobjede i jednim porazom nakon tri kola. Baš, kao i “plavi”. Upravo zbog toga, ali i sasvim dovoljno vremena za pripremu duela u redovima Podgoričana vlada oprez.

“FMP je u grupi timova koji trenutno igraju samo ABA ligu. Dakle za svaku utakmicu imaju dovoljno vremena za odmor, pripremu i eventualne adaptacije”, rekao je Džikić u najavi meča.

I ove godine filijala Crvene zvezde u svojim redovima ima nekoliko mladih igrača koji nastupom žele da skrenu pažnju na sebe. Predvodi ih Dragan Apić koji je bio glavni igrač u prethodnim mečevima, tu su Aleksandar Bursać, Matic Rebec, Marko Jeremić…

“Svih pet startera prosječno postižu deset poena. Predvodi ih Apić sa 23 poena po utakmici i čak 43 izvedena slobodna bacanja na tri utakmica”, ističe iskusni stručnjak koji je nastavio sa analizom protivnika.

“Više šutiraju za tri poena, nego za dva i odlično trče kontranapad. Za nas je utakmica vrlo važna, naši ciljevi u ABA ligi su poznati”, poentirao je Džikić.

Tradicija je na strani Budućnosti. FMP je posljednji put u Podgorici slavio prije deset godina, a posljednja četiri duela “plavi” su rješavali u svoju korist. Na ovom meču u rosteru čete iz Njegoševog parka neće biti Nikole Ivanović koji je imao problema sa koljenima i virusom. Povratak sjajnog plejmejkera očekuje se već u četvrtak protiv Reala u Madridu.

“Dolazi nam neugodna ekipa FMP-a, imaju dvije pobjede i igraju dobro. Vrlo su nezgodni i imali su nedelju dana da se spreme za utakmicu sa nama. Mi smo naporno radili, ali moramo biti fokusirani tokom cijelog meča i nadamo se najboljem ishodu”, poručio je Zoran Nikolić.

Send this to a friend