Košarka

Sa dva brejka staviti tačku na 2020.

Vladan Radovic, Foto: Pobjeda/I. Božović

Košarkašice Budućnost Bemaxa otputovaće danas za Beograd, gdje će u naredna dva dana odigrati dva meča protiv Partizana. Podgoričanke su trebale da ugoste Beograđanke u ,,Bemax areni“ u okviru 13. kola WABA lige, ali je dogovorom dva kluba odlučeno da se i taj meč, kao i odloženi duel 6. kola Partizan – Budućnost Bemax, odigra u zemunskoj dvorani ,,Master“.

Biće to idealna prilika da ,,plave“ ostvare još dva trijumfa i da 2020. godinu zaključe na najbolji način, kao lideri WABA lige, čime bi bilo jasno da će Podgoričanke u dvije utakmice protiv Celja i dva derbija protiv dva bugarska tima početkom naredne godine voditi bitku za što bolju poziciju pred fajnal for.

“Pokazali smo ozbiljnost u svim mečevima kada smo bili favoriti, a tako mora biti i sada u dvomeču sa Partizanom. Celje ima taj kiks protiv Orlova, a liga je takva da je takav kiks teško nadoknaditi. Baš zbog toga ne smije biti opuštanja, već moramo ostvariti dvije pobjede, kako bi predstojećim derbijima imale jasnu situaciju da se borimo za što bolji plasman”, kazala je plejmejkerka Podgoričanki Anđelika Mitrašinović.

Budućnost Bemax je tokom ove sezone često imala problem da uđe u pravi ritam baš zbog odlaganja utakmica, a nakon utakmice sa Montanom, Banovićima i Orlovima, sada će ,,plave“ u samo 24 sata odigrati dva meča.

“Malo specifična situacija, mada je zbog poznate situacije sa koronom to već postalo uobičajno da se igraju mečevi u dva dana. Vjerujem da smo u dobrom ritmu treninga, tako da nam to neće predstavljati problem, tako da očekujem da u oba meča opravdamo ulogu favorita”, dodala je reprezentativka Sjeverne Makedonije.

Podgoričanke će završiti sa godinu sa najviše odigranih utakmica, ali i najboljim skorom, pa nakon sezone u kojoj su osvojile titulu, jasno je da će i ove imati najveće ambicije.

“Kako liga odmiče svi se pojačavaju. Beroe je već dovelo dvije strankinje, Orlovi i Banovići pokušavaju da naprave što bolji tim, Vojvodina je nakon naše utakmice dosta izmijenila ekipu, Montana traži centra, tako da će sigurno u nastavku biti još teže. Ali, idemo od utakmice do utakmice sa uvijek najvećim ambicijama”, zaključila je Mitrašinović.

Send this to a friend