Košarka

San Antonio juri Irvinga, Finiks je most za trejd

Najava Kajrija Irvinga da želi da ode iz Klivlenda juče je poput bombe odjeknula u NBA ligi, navodno on želi samo u četiri tima.

Irving u ugovoru nema “no trejd” klauzulu što znači da može da traži odlazak iz kluba. Problem za njega je to što ima još dvije godine ugovora sa Kavsima, pa će tako Klivlend ga pustiti samo ako dobije istu vrijednost od tima sa kojim se odluči za trejd.

Tu nastaju problemi pošto izvori iz NBA lige tvrde da Kajri želi u Majami, Njujork, San Antonio ili Minesotu. Nijedan od tih timova u ovom momentu nema da ponudi Klivlendu ništa, a da pritom ne okrnji svoje jezgro tima.

Zbog toga će se vjerovatno pokušati još neki tim uključiti u trejd kako bi svi bili zadovoljni.

Iskorak je napravio San Antonio koji želi da prekine dominaciju Golden Stejta na Zapadu. Sparsi zbog toga trebaju Irvinga, a već imaju jednu nezadovoljnu zvijezdu, LeMarkusa Oldridža.

Kako će Klivlendu trebati neko da popuni poziciju plejmejkera, Oldridž nije opcija, ali Sparsi imaju ideju. U trejd žele da uključe Finiks. Tamo da pošalju Oldridža, da Klivlend dobije novog pleja Bledšoa, a u San Antonio da stigne Irving.

To je trenutno jedina koliko toliko realna opcija, čeka se odgovor.

Tags
Send this to a friend