Košarka Super kup ABA: Budućnost Voli večeras (20.30 h) u Zagrebu protiv Cibone u četvrtfinalu

Savršen test snage

Zoran Nikolić, foto: KK Budućnost Voli

Osokoljena odličnim izdanjima na pripremama, Budućnost Voli večeras (20.30 h) će nastupiti protiv Cibone u Zagrebu u četvrtfinalu Super kupa ABA lige, sa optimizmom i oprezom.

U predsezoni, u kojoj je samo jednom poražena, ekipa Slobodana Subotića je pokazala i ozbiljan, planski pristup i požrtvovanost. Rivale je “lomila” u fazama igre visokog intenziteta, protiv svih ostavila utisak borbenijeg pristupa od protivnika. Najvažnije, do sada je podgorička ekipa demonstrirala raznovrstan i dobro balansiran roster u cjelini za različite varijante igre i postavke na terenu. Sve to je dobar podstrek pred prve takmičarske mečeve sezone.

Zato je Cibona odličan rival i u pravom momentu, u duelu u kojem ,,plavi, kao gosti, imaju ulogu blagog favorita.

“Meč shvatamo izuzetno ozbiljno, jer smo upoznati o kvalitetu Cibone. Oni su nezgodan domaćin, doveli su iskusne igrače i biće opasan protivnik. Ni u kom slučaju ne očekujemo lak meč”, rekao je centar Zoran Nikolić.

Mladi Nikšićanin je zablistao od prvih prijateljskih mečeva krajem avgusta, jedno je od najprijatnijih iznenađenja. Napredak u igri je očigledan, u sezoni koju bi mogli obilježiti crnogorski talenati u Budućnost Voliju.

“Vjerujemo u naš kvalitet, partije koje smo pružali tokom priprema su nam podsticaj. I taj jedan poraz od Cedevita Olimpije na finalu turnira u Sarajevu mogao se izbjeći. Radili smo kvalitetno, timski i pojedinačno. Drago nam je da nam se to svima lijepo vraća, da opravdavamo povjerenje i prilike. Ipak ono pravo, ABA liga i Evrokup, tek predstoje. A ovaj Super kup je za nas vrlo važan u uvodnom dijelu sezone”, rekao je Nikolić.

Budućnost Voli večeras je bez plejmejkera naše reprezentacije Nikole Ivanovića zbog povrede članka, a postoji šansa da zaigra eventualno u polufinalu. Ekipa je i bez njega u utorak lako savladala Split u posljednjem prijateljskom meču.

“Treba da naučimo da još neke padove u igri da iskontrolišemo. ABA liga je jaka, ekipe su iskusne i kvalitetne, nema lakih mečeva, pogotovo gostovanja. Takvo će biti i ovo Ciboni. O ostalim rivalima trenutno ne razmišljamo, fokusirani smo na četvrtfinale. Tako ćemo razmišljati i kroz sezonu, ići korak po korak”, dodao je Nikolić.

Budućnost Voli je u prethodne dvije sezone, u dva uvodna turnira Super kupa, gubila finala 2017. od Cedevite i prošle godine od Crvene zvezde.

Send this to a friend